FunX Amsterdam

"Mocro maffia hangt je boven een vleesmolen"

  1. Newschevron right
  2. "Mocro maffia hangt je boven een vleesmolen"
"Marokkanen uit Amsterdam-West zijn de baas in de Amsterdamse onderwereld", zei Marijn Schrijver woensdagmiddag bij Jouw Stad Amsterdam. Hij schreef samen met Wouter Laumans het boek Mocro Maffia over de bloederige onderwereld die draait om cocaïne.


Vleesmolen van doodseskader

De verhalen van de Mocro Maffia kan je volgens Marijn niet bedenken. Als voorbeeld gaf hij de druk die op Belgen werd gezet vanwege 200 kilo coke die verdwenen is. "Nederlandse gangsters huurden een doodseskader en stuurden die naar Antwerpen. Zij ontvoerden een jong onschuldig lid van de familie. Ze hingen hem boven een vleesmolen op, maakten daar foto's van en stuurden die naar de familie."

Feiten

"Het boek is helemaal feitelijk, vol details", vertelde Marijn bij FunX. "Als een scooter wit was, dan was die in het echt ook wit. Net als de type telefoons. Niets is geromantiseerd." Het boek bestaat uit alleen maar feiten, omdat Wouter en Marijn ook met veel jongens uit de onderwereld gesproken hebben.Vuile hond!

Wat Marijn zelf bijzonder vond is dat een verdachte van een liquidatie een sms van een onbekend nummer met de tekst "We weten dat jij het hebt gedaan, vuile hond." Volgens Marijn dacht die verdachte dat het van een rivaal kwam, "maar het bleek de politie te zijn die hoopte dat hij in paniek dingen zou onthullen in telefoongesprekken."

Noodklok

Marijn hoopt dat er snel een oplossing komt en luidt met Mocro Maffia de noodklok: "Ik hoop dat jongens van 14 tot de burgemeester dit boek lezen. Ik hoop dat ze dan begrijpen wat er aan de hand is in Amsterdam. Waarom er al twee jaar lang in woonwijken met zware wapens op jonge jongens wordt geschoten. Ik hoop dat jongeren stilstaan bij de gevolgen van dit leventje."

Filmrechten

Ali B en Najib Amhali hebben inmiddels de rechten van het boek gekocht. "Dat zijn twee prominente Marokkaanse Nederlanders en ik vind het heel goed dat zij zich betrokken voelen bij dit thema. Ali B kent zelfs een paar van de jongens uit dit boek van vroeger." Check ook het interview bij RTL Late Night!

Ster advertentie
Ster advertentie