FunX Amsterdam

Verdachte schietincident: 'vriend per ongeluk gedood tijdens clipopnames'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte schietincident: 'vriend per ongeluk gedood tijdens clipopnames'

Bij een schietincident in Amsterdam is begin deze week een 26-jarige man om het leven gekomen. Een verdachte in de zaak, een 21-jarige man, heeft nu laten weten dat zijn vriend per ongeluk is geraakt door een kogel tijdens de opnames van een videoclip. "Het is een bizarre en bijzondere zaak", zo meldt het Openbaar Ministerie.

Doodslag

"Tijdens de opname, zo heeft de verdachte verklaard, ging het wapen ongewild af en werd de 26-jarige man, een goede vriend, dodelijk getroffen", aldus het OM. De 21-jarige man wordt verdacht van doodslag en verboden wapenbezit en blijft voorlopig nog vastzitten. Twee andere verdachten, een 16-jarig meisje en een 23-jarige man, zijn vrijgelaten, zo meldt NH Nieuws.

Overleden aan verwondingen

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding over iemand die gewond was in een studentenhuis in Amsterdam Zuidoost. Daar werd het slachtoffer aangetroffen met een schotwond in zijn rug. Hij werd gereanimeerd, maar overleed later aan zijn verwondingen. Donderdag werd er in het gebouw een minuut stilte gehouden om de man te herdenken en gisteren werd hij in het bijzijn van familie en vrienden begraven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie