FunX Amsterdam

Primeur: Cizzle (NSTYPLY) & Izaline Calister werken mee aan Un Chèns van talent Mr. Ray Bass

  1. Newschevron right
  2. Primeur: Cizzle (NSTYPLY) & Izaline Calister werken mee aan Un Chèns van talent Mr. Ray Bass

"Ik vind Cizzle van NSTYPLY een razend goede mc. Heel catchy en speels. Zijn invloeden heb je sowieso erin. En Izaline Calister heb ik specifiek gevraagd vanwege haar jazz sound. Zij was de enige persoon waaraan ik dacht die op de track zou kunnen komen." Mr. Ray Bass, die speelt in de bands van Ir-Sais en Jon Tarifa, trok zijn stoute schoenen aan om de nieuwe solo-track Un Chèns te maken, in het Papiamentu.

"I love it!"

De zanger met roots op Curaçao schoof aan in Jouw Stad Amsterdam om Un Chèns te primeuren en natuurlijk meer te vertellen over zijn blend van pop, jazz en de urban invloeden van de Caribische eilanden. Met dit nummer wil hij de grenzen van muziek in het Papiamentu verleggen. Ook Izaline Calister realiseerde zich dat. "Ik heb haar gewoon gemaild met de ruwe demo. Ze zei: ik vind het heel aardig dat je me je liedje stuurt, maar ik ga eerst even kijken of ik het leuk vind en er wat mee kan."

Na drie dagen kreeg Mr. Ray Bass het verlossende antwoord van de zangeres: "I love it!". De lekkere nieuwe sound van Curaçao heeft ook een touch van Pharrell Williams. Er zit namelijk ook een soort deuntje van Pharrell's Frontin' in. "Ik hou van diversiteit en luister bijvoorbeeld vaak naar Pharrell Williams, D'Angelo, Erykah Baduh en al die invloeden komen samen."

Focus: Papiamentu of Engels?

Hoewel Mr. Ray Bass zich heel goed kan uiten in het Papiamentu, laat hij het eventjes los om solo mee te doen aan de Grote Prijs van Nederland. Daarvoor focust hij zich iets meer op het Engels. "Ik vind Papiamentu een hele mooie taal en het is mijn moedertaal. Mijn droom is om toch muziek in mijn eigen taal te maken, maar dat het geen grenzen heeft. Het is de bedoeling dat iemand die de taal niet begrijpt, toch de muziek kan voelen. Dat is voor mij het doel van muziek."

Ster advertentie
Ster advertentie