FunX Amsterdam

ADE Beats: Hiphop in de spotlights

foto: Instagram: amsterdamdanceevent
  1. Newschevron right
  2. ADE Beats: Hiphop in de spotlights

Deze week vindt Amsterdam Dance Event 2018 plaats! Dat betekent dat de stad dag en nacht in het teken zal staan van electronic music en alles wat daarbij in de buurt komt. Met meer dan 1000 events en 2500 artiesten verspreid over zo'n 150 locaties verwacht 's werelds grootste clubfestival dit jaar weer zo'n 400.000 internationale feestgangers te ontvangen. Maar ADE is meer dan alleen feesten en hard gaan. Tal van internationale professionals uit de muziekindustrie bezoeken het event om te netwerken, hun ervaring te delen en vragen te beantwoorden. Ook jij kan hieraan deelnemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

hiphop in beeld met ade beats

ADE Beats is het jaarlijks terugkerende platform waar de internationale hiphop, bass and beats community samenkomt. Denk hierbij aan inspirerende music talks, netwerksessies en business cases over onder andere de laatste trends en ontwikkelingen in de hiphop. De place to be dus als je je wilt laten inspireren, je netwerk wilt uitbreiden of wilt leren van professionals. Vrijdag 19 oktober zal ADE Beats plaatsvinden met de Melkweg als middelpunt. We zetten de highlights voor je op een rijtje:

Laat je inspireren

Tijdens deze dag zijn er verschillende presentaties van inspirerende personen uit de internationale muziekindustrie. Onder andere Ghazi Shami (CEO van platenlabel EMPIRE), Khady Thiam Gueye (producer, entrepreneur en CEO van onder andere TMI Worldwide) en Shanti Das (marketingmanager van campagnes voor onder andere OutKast en Prince) zullen vertellen over hun ervaringen in zakendoen in de muziekindustrie.

LEER VAN DE GROOTSTE PRODUCERS

Grote namen vertellen je alles over het maken van beats, deals en meer. Tijdens The Evolution of Beat Making heb je de mogelijkheid om te leren van internationale hiphop legende Just Blaze, Britse producers Nana Rogues en Steel Banglez en Major Lazer-lid The Jillionaire. Ook producers van eigen bodem delen hun kennis: Jack $hirak en Yung Felix zullen te horen zijn tijdens Puna Presents: Going Global.

Stel je Wu-Tang vraag

Will Ashon, schrijver, gerespecteerd hiphop-journalist en platenbaas, komt binnenkort met een boek over de invloed van Wu-Tang Clan's legendarische album Enter The Wu-Tang: 36 Chambers. Tijdens een Q&A vertelt hij over zijn boek en beantwoord vragen over de invloed van deze plaat.

HIPHOP VAN EIGEN BODEM

Dat de Nederlandse hiphop scene harder groeit dan ooit is niks nieuws. Hier wordt dan ook uitgebreid aandacht aan besteed tijdens de panels en pitches van Hip-Hop In The Netherlands - Who's Next. Hier beantwoorden onze eigen FunX music director en managers van onder andere Boef, Ronnie Flex, JeBroer en Broederliefde vragen over de Nederlandse hiphopindustrie.

Laat je eigen werk horen

Zelf ook bezig met beats? Dit is je kans om advies en tips te vragen aan professionals en te netwerken met belangrijke mensen uit de muziekindustrie. Tijdens Meet The Pro's - Pitch Your Work staan verschillende bookers en managers klaar om jou te helpen. Al zelfverzekerd over je werk? Er valt ook wat te winnen. Tijdens Demolition kun je je demo afgeven. Een jury met onder andere Zwart Licht-member Leeroy beoordeelt en geeft feedback.

Check hier het totale ADE Beats programma, de tijden en locaties. Tickets zijn nog beschikbaar en bestel je hier.

"In a world that is rapidly getting smaller, artists and music professionals from all over the globe influence hiphop’s sound and sonic direction, content and accent and way of doing business"

Ster advertentie
Ster advertentie