FunX Amsterdam

Uitgezaaide longkanker geconstateerd bij Amsterdamse burgemeester Van der Laan

  1. Newschevron right
  2. Uitgezaaide longkanker geconstateerd bij Amsterdamse burgemeester Van der Laan

De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, is ernstig ziek. In een brief aan alle inwoners van Amsterdam laat hij weten dat er deze week uitgezaaide longkanker is geconstateerd. In die brief meldt hij ook dat hij het werk als burgemeester wil blijven doen. Er zullen aankomende tijd wel een aantal taken worden overgedragen aan de wethouders van de stad.

''Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het erop dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme.''

Prostaatkanker

Het is niet de eerste keer dat er kanker wordt vastgesteld bij van der Laan. In 2013 werd hij behandeld voor prostaatkanker. Ook toen bleef hij zijn werk als burgemeester van Amsterdam voortzetten.

Carrière

Van der Laan begon zijn politieke carrière bij de Partij van de Arbeid. In november 2008 werd hij minister voor Wonen, Wijken en Integratie, tot het kabinet-Balkenende IV viel in februari 2010. In juli 2010 werd hij officieel verkozen tot de opvolger van Job Cohen als burgemeester van Amsterdam. Afgelopen jaar werd hij voor de tweede keer benoemd als burgemeester van Amsterdam voor een periode van zes jaar.

Foto: Mirande Phernambucq

Ster advertentie
Ster advertentie