STER Advertentie
STER Advertentie

Geen Encore Festival in 2019, maar Prime hoopvol voor comeback in 2020

Geen Encore Festival in 2019, maar Prime hoopvol voor comeback in 2020

Woensdag 23 januari 2019 - 18:30 uur

|

Door:

Burç

Misschien kijk je nu al uit naar het aankomende festivalseizoen, maar het Encore Festival moet je dit jaar helaas van je lijstje schrappen. De organisatoren hebben besloten om in 2019 een jaartje over te slaan. DJ Prime vertelde bij FunX dat hij verdrietig is, maar ook dat er niets anders op zat.

Regen, regen en nog meer regen

"We kregen het voor dit jaar financieel niet rond", zei Prime bij Eva in Jouw Stad. Het Encore Festival was in 2018 ook weer extreem gezellig, maar de kaartverkoop viel volgens de organisator in het water. In 2018 hadden we een van de warmste zomers in tientallen jaren, maar in de week waarin het Encore Festival plaatsvond, regende het extreem hard. Dat werkte volgens hem ook niet mee aan de kaartverkoop.

Keiharde comeback in 2020

Het Encore Festival is voor dj Prime een speciaal evenement waarbij ze de lat erg hoog houden: "We hebben nu niet de middelen om het Encore Festival op hetzelfde niveau neer te zetten. We moeten overslaan, omdat we het niveau niet kunnen handhaven," vertelde de organisator bij FunX. Gelukkig blijft DJ Prime wel hoopvol voor een andere editie: "We hopen keihard terug te komen in 2020", zei de organisator bij FunX.

Weerstand in Noord

In een interview van 3voor12 zegt Maarten van Vugt van mede-organisator Mojo Concerts dat de locatie ook een probleem bleek te zijn. De gemeente Amsterdam zou festivals steeds meer buiten de ring willen hebben en ook in stadsdeel Noord zou steeds meer weerstand tegen geluidsoverlast zijn. In 2019 krijg je misschien geen Encore Festival, maar in de tussentijd gaat de wekelijkse clubavond in de Melkweg gewoon door. Als je niet aanwezig kan zijn, dan kan je iedere zaterdagnacht tussen 01:00 en 04:00 live meeluisteren tijdens The Encore Clubnacht bij FunX. Voor 2020 blijven we hopen op een terugkeer van het Encore Festival.

'DJ Prime over Encore Festival:"We hopen keihard terug te komen in 2020"'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Inspirerende Jandino laat leerlingen huilen in 'De Klas'

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

  • Er komen nóg twee projecten van Beyoncé op Netflix

  • Winne en Jayh zetten Rotterdam in de schijnwerpers

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.amsterdam.40659-geen-encore-festival-in-2019-maar-prime-hoopvol-voor-comeback-in-2020"}