FunX Amsterdam

"Als m'n beste vriend gay blijkt te zijn, zou ik me bedrogen voelen"

foto: Twitter: Gay Love Nation
  1. Newschevron right
  2. "Als m'n beste vriend gay blijkt te zijn, zou ik me bedrogen voelen"

Wat als je beste vriend je een levensbelangrijke bekentenis wil doen. Hij is gay, terwijl hij zich als hetero voordeed tijdens jullie jarenlange hechte vriendschap. Dit dilemma besprak Eva tijdens Jouw Stad Amsterdam met FunX-luisteraar JayJay. Ook Eva, van Sex Matters en de Amsterdamse nachtburgemeester Shamiro deelden hun mening in de studio.

verraden

Volgens JayJay zou het eigenlijk geen probleem moeten zijn. Toch is het niet zo zwart-wit. "Ik zou het wel moeilijk vinden. Ik heb gelijk mijn beste maatje in m'n hoofd. Ik heb veel dingen met hem meegemaakt. Ik ben iemand die van vrouwen houdt en hij heeft dan ook altijd gedaan alsof hij die interesse deelde. Dus ik zou het moeilijk vinden, omdat hij zich altijd anders heeft voorgedaan dan hij werkelijk is. Ik zou me verraden voelen en me afvragen, ben je wel mijn beste mattie?" Hij zou het lastig vinden om verder te gaan alsof er niks aan de hand is.

niet in de steek laten

Shamiro nuanceert het onderwerp. De nachtburgemeester vindt dat het juist een groot compliment is als iemand in zo'n situatie naar je toe durft te komen. De vriendschap in twijfel trekken is niet zo'n hele gekke eerste reactie, maar het is ook belangrijk dat deze mensen juist niet in de steek worden gelaten door hun vrienden.

Seksualiteit veranderlijk?

Ook Eva voegt iets belangrijks toe aan het verhaal vanuit haar eigen ervaring. Los van dat ze benoemt dat sommige mensen in zo'n situatie nou eenmaal eerst goed moeten nadenken hoe, of en aan wie ze over hun geaardheid vertellen, zegt ze dat seksualiteit ook veranderlijk is. "Ik ben 34 en ik heb toen ik ongeveer 25 was, heel veel interesse in vrouwen gehad. Maar op dit moment heb ik een heteroseksuele relatie. Dus je seksualiteit is niet iets wat per se vaststaat, dat kan ook veranderen."

Ster advertentie
Ster advertentie