FunX Amsterdam

Rapper Adje maakt zich zorgen over verborgen armoede in Amsterdam #pakjekans

  1. Newschevron right
  2. Rapper Adje maakt zich zorgen over verborgen armoede in Amsterdam #pakjekans

"Ik ben bang dat het alleen maar erger gaat worden." Gistermiddag zat rapper Adje bij Natasja in de studio met de wethouder Arjan Vliegenthart van Werk, Inkomen en Participatie en de 19-jarige Dylan, die leeft onder het minimuminkomen. Ze hadden het over de stijgende armoede in Amsterdam en daar vreest Adje voor.

Schaamte? Waarvoor?

De 32-jarige rapper heeft in zijn jongere jaren nooit hulp gehad op het gebied van scholing en geld. Maar in Jouw Stad werd in zijn gezelschap de #pakjekans-campagne van de gemeente Amsterdam gelanceerd. Speciaal om jongeren juist wel dat extra beetje hulp te bieden. Adje vindt de hoge, maar verborgen armoede, in Amsterdam een kwalijke zaak, maar zeker niet iets waar je je voor moet schamen. Hij heeft zelf namelijk ook genoeg zware tijden meegemaakt.

Adje vroeg ooit een kunstenaarsuitkering aan, maar na het zien van de enorme vragenlijst, haakte hij af. "Ik had zoiets van, ik doe het op mijn eigen manier en dat heeft risico's en dingen met zich meegebracht waar ik ook wel spijt van heb." Maar de #pakjekans-campagne kan het jongeren, waaronder Dylan, nu dus iets makkelijker maken. Lees hier meer over #pakjekans!

What to do?

Natasja speelde ook nog een korte dillemmaquiz met Adje en wethouder, die overigens van dezelfde generatie zijn. Wat doet de wethouder als er nog maar tien euro op zijn rekening staat? Een weekje leven van brood en kaas of zijn OV-kosten betalen van en naar het werk? Adje weet het wel: "Zwartrijden".

En wat nou als je een sollicitatiegesprek hebt, maar je hebt geen net pak of overhemd. Hoe zou de wethouder dat aanpakken? "Volgens mij is er in Amsterdam een instelling genaamd Dress for succes en die zorgt ervoor dat mensen zich goed kunnen kleden voor een sollicitatiegesprek."

Adje voegde eraan toe dat hij ontzettend blij is dat de campagne gelanceerd is.

Ster advertentie
Ster advertentie