FunX Amsterdam

Studente Sumanta Bansi (23) uit Hoorn al anderhalf jaar vermist

foto: Sumanti Bansi
  1. Newschevron right
  2. Studente Sumanta Bansi (23) uit Hoorn al anderhalf jaar vermist

In Opsporing Verzocht kwam gisteren uitgebreid het verhaal van de vermiste Sumanta Bansi aan bod. Deze 23-jarige vrouw die opgroeide in Suriname, kwam in 2016 naar Nederland voor een studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ruim zestien maanden geleden verdween ze plotseling. De politie vreest dat ze het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

18 februari 2018

Het laatste teken van leven was op zondag 18 februari 2018, toen Sumanta inlogde op Facebook. Daarna heeft niemand haar meer gezien of gehoord. Ook heeft ze sindsdien niet meer ingelogd op social media, niet haar mail gecheckt, geen geld opgenomen en niet met haar OV-chipkaart gereisd.

In verwachting

Toen Sumanta naar Nederland verhuisde, woonde ze eerst een tijdje bij haar tante. Omdat ze daar niet langer kon verblijven, kwam ze bij een bevriend echtpaar te wonen. In de zomer van 2017 raakte Sumanta zwanger en dat zorgde voor veel spanning bij het gezin thuis. Ze besloot uiteindelijk de zwangerschap te beƫindigen. Volgens de politie was dit een flinke klap voor Sumanta en kon ze het moeilijk verwerken.

Negen weken zwanger

Begin 2018 raakte Sumanta opnieuw in verwachting. Negen weken later verdween ze. "We gaan er inmiddels van uit dat ze niet vrijwillig is verdwenen, we denken zelfs dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf", vertelt een woordvoerder van de politie in Opsporing Verzocht. Volgens de politie is het onwaarschijnlijk dat Sumanta zelfmoord heeft gepleegd, omdat ze erg blij was dat ze in verwachting was.

"Uiteraard hopen we - ook al is de kans heel klein - dat zij en de baby nog leven en dat ze nu een zoon of dochter van zo'n negen maanden oud zou hebben."

LAAT INGELICHT
De politie werd pas in november 2018 ingelicht van de verdwijning van Sumanta. Hoewel ze studeerde aan de UvA, werkte bij een tandartsenpraktijk in Den Haag en regelmatig een tempel bezocht in Amsterdam Zuid-Oost, had niemand de politie gealarmeerd over haar verdwijning. De aangifte van vermissing kwam uiteindelijk van een priester uit Rotterdam. Sumanta's familie had contact met hem opgenomen, omdat ze al zo lang niets van haar gehoord hadden.

Tip

De politie wil weten wat er zich heeft afgespeeld in het leven van Sumanta in de periode voor haar verdwijning. Mogelijk had ze een ruzie of conflict met iemand. De politie wil daarom graag zoveel mogelijk mensen spreken die contact hebben gehad met Sumanta. Er is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar Sumanta.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie