FunX Amsterdam

"De kickbokswereld heeft nog steeds respect voor Badr Hari"

  1. Newschevron right
  2. "De kickbokswereld heeft nog steeds respect voor Badr Hari"

Hoewel de mishandelingszaak tegen de omstreden Badr Hari nog voorduurt, heeft de kickbokswereld nog steeds respect voor hem. Zo sprak Nihad, die zelf kickbokslerares is in Amsterdam-Oost, zich uit in Jouw Stad. Zijn agressieve gedrag staat wel in contrast met wat je als kickbokstalent eigenlijk leert op de sportschool.

"In bijna elke sportschool geldt: je mag niks beoefenen buiten de deuren van de sportschool. We leren ze vooral hun zelfvertrouwen te ontwikkelen, discipline en respect voor de medemens." Nihad keurt de geweldadigheden van Badr natuurlijk niet goed. Toch verdient hij volgens haar nog steeds respect voor zijn prestaties binnen de ring. "Hij heeft wel veel jongeren gemotiveerd om wat van hun leven te maken."

Drie jaar celstraf

Vanmiddag is bekendgemaakt dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep drie jaar celstraf heeft geëist tegen Badr Hari. Dit heeft alles te maken met meerdere geweldsincidenten in het Amsterdamse nachtleven, waaronder de mishandeling van een zakenman tijdens White Sensation (2012). Check hier meer info over de zaak omtrent Badr Hari.

Ster advertentie
Ster advertentie