FunX Amsterdam

Amsterdamse boa's opnieuw in protest na nieuwe mishandelingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse boa's opnieuw in protest na nieuwe mishandelingen

De Nederlandse Boa Bond is geschrokken van de mishandeling van een boa in Amsterdam afgelopen vrijdag en wil daarom opnieuw gaan protesteren. De boa's willen meer aandacht voor de agressie jegens handhavers in Amsterdam en gaan daarom de straat op. Dat meldt Het Parool.

Nieuwe acties

Hoe de actie er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. De vakbond bekijkt momenteel samen met de gemeente wat de opties zouden kunnen zijn. De voorzitter van de vakbond, Ruud Kuin, verwacht dat er om en nabij 300 handhavers uit Amsterdam aanwezig zullen zijn.

'De maat is vol'

De maat is echt vol nu bij de handhavers. "Boa's zijn boos", stelt de voorzitter. "Elke dag dat we op een wapenstok moeten wachten, is er een teveel. De politiek was in staat om binnen een dag te besluiten om alle horeca dicht te gooien, dan moet dit ook sneller kunnen." De actie richt zich in principe op Amsterdam, omdat hier de meeste agressie plaatsvindt.

Betere bewapening

De boa's vragen al langere tijd om betere bewapening. In juni besloot minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) daarom dat meer boa's voortaan een wapenstok krijgen. De overheid is echter nog sceptisch over het geheel bewapenen van boa's en wil dit daarom eerst gaan testen door middel van een pilot in een aantal gemeenten.

Ster advertentie
Ster advertentie