FunX Amsterdam

Spoedadvies van RIVM voor bezoekers van demonstratie op de Dam

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Spoedadvies van RIVM voor bezoekers van demonstratie op de Dam

Heb jij gisteren op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd? Wees de komende twee weken dan extra alert voor coronaklachten. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op Twitter. Ook deelt hij een speciaal gezondheidsadvies van het RIVM voor de mensen die aanwezig waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wees extra alert

In het speciale spoedadvies van de RIVM staan richtlijnen vermeld, zoals de komende twee weken extra alert zijn, thuisblijven als je klachten krijgt en dan ook een afspraak maken bij de GGD om je te laten testen. Daarbij wil De Jonge ook dat je vermeld dat je bij de demonstratie aanwezig was.

Spoedadvies

Dit spoedadvies is door het kabinet aangevraagd nadat duizenden mensen bijeen kwamen om op de Dam te demonstreren tegen racisme en politiegeweld. Het kabinet is bezorgd dat er nieuwe besmettingen zijn ontstaan tijdens het protest omdat het advies om anderhalve meter afstand te houden, niet altijd in acht is genomen tijdens de demonstratie op 1 juni.

PROTEST OP DE DAM

Maandag 1 juni verzamelden meer dan 5000 mensen zich op de Dam om te protesteren tegen institutioneel racisme. Daar werden ze toegesproken door onder anderen Akwasi, Jennifer Tosch en Jeffrey Afriyie.

Ster advertentie
Ster advertentie