FunX Amsterdam

Pak je kans: Extra’s voor Amsterdammers met een krappe beurs

  1. Newschevron right
  2. Pak je kans: Extra’s voor Amsterdammers met een krappe beurs

Heb jij weinig geld? Maken jouw schulden het jou moeilijk? Dat is natuurlijk niet leuk. Het leven is soms al lastig genoeg, zonder dat je je druk hoeft te maken over geld. Daarom biedt de gemeente Amsterdam hulp aan Amsterdammers met een laag inkomen.Van PC-voorziening tot scholierenvergoeding, er is een hoop mogelijk. Weet je niet goed waar je terecht moet voor deze hulp? Dan kunnen wij jou daar bij helpen. Hou Jouw Stad Amsterdam in de gaten en kijk alvast eens op deze pagina.

Hou je problemen niet voor jezelf. Deel het met FunX en kijk wat de gemeente voor jou kan doen. Pak je kans!

CV Do's & Dont's: "Vaak word je in tien seconden al gescand"

Een goede CV maken blijkt vaak nog best lastig. Hou je het zakelijk of mag het wat creatiever? Wat moet er wel of niet instaan? 'CV-dokter' Michel Jansen van Projectbureau 014 gaf een aantal handige tips in Jouw Stad! #Pakjekans. Lees meer.

#Pakjekans: Hoe ga je om met (onterechte) boetes?

Heb je net je loon binnen, kan je het weer uit gaan geven aan de boetes die je nog moet afbetalen. Bummer! En dan heb je die openstaande rekeningen nog. Hoe bewaar je het overzicht en hoe ga je er het beste mee om? Lees meer.

#Pakjekans: Gebruik je Stadspas voor de Amsterdammer v/h jaar-verkiezing!

Heb je het niet zo breed, maar wil je toch leuke dingen doen? Gebruik dan de Stadspas! Het is bedoeld voor onder andere Amsterdammers met een laag inkomen. Een van de leuke evenementen die je er met korting mee kan bezoeken: de Amsterdammer van het jaar-verkiezing! Lees meer.

"Ik leen liever geld van vrienden dan van de bank"

Robin van het theaterstuk Life Ain't A Picnic leent liever geld van zijn vrienden dan van de bank. Maar terugbetalen moet hij toch! Dat vertelde de acteur in Jouw Stad Amsterdam, waar hij te gast was met zijn medespeelster Celeste. Lees meer.

"Ik heb 1000 euro schuld bij de zorgverzekering"

FunX-luisteraar Jelena heeft 1000 euro schuld bij de zorgverzekering. Ze wilde haar verhaal graag delen en stuurde daarom een FunX appje. Maar hoe heeft het in hemelsnaam zover kunnen komen? In Jouw Stad Amsterdam vertelde ze daar meer over. Lees meer.

Los je je schulden niet af? Dan kan je 'gegijzeld' worden!

Leef je boven je stand en is dat de reden dat je bijvoorbeeld je hoge schulden niet aflost? Pas op! Je kan 'gegijzeld' worden. Dat vertelde schulddokter Avrill Reding in Jouw Stad Amsterdam. Lees meer.

"Ik heb 50.000 euro aan schulden"

Iedere donderdag is het in Jouw Stad Amsterdam weer tijd voor de schulddokter. Die weet wel raad! Dus ben je terechtgekomen in een financiële chaos? Dan moet je zeker even je problemen voorleggen aan Avrill Reding.

Patiënt van de dag: Sam, 27 jaar, alleenstaande moeder en hbo-student. Lees meer.

"Ik heb 13.000 euro schuld afgelost in een paar jaar tijd" #Pakjekans

Het maken van schulden, je hebt het niet altijd in de hand. Maar vaak ook wel. De 27-jarige Samantha heeft diep in de schulden gezeten, maar gelukkig gaat het steeds beter met haar! Natasja sprak met haar in Jouw Stad Amsterdam, want hoewel het beter gaat, is ze er niet helemaal van af. Wel heeft ze in een paar jaar tijd ruim 13.000 euro afgelost! Lees meer.

Luisteraar Ismail: "Ik kon niet rondkomen en ging de criminaliteit in" #Pakjekans

Bij armoede denk je waarschijnlijk meteen aan straatkindjes in derde wereldlanden. Maar armoede bestaat overal. Bijvoorbeeld als je maar net je huishuur kan betalen, maar de rest van de maand van droog brood moet leven. Is criminaliteit dan de oplossing? Die vraag stelde Natasja in Jouw Stad Amsterdam.

De 24-jarige Ismail luisterde op dat moment naar de show en stuurde een berichtje via de FunX App. Hij heeft het financieel niet breed en vindt het niet makkelijk om over te praten. Toch deelde hij zijn verhaal op de radio. Lees meer.

A'damse jongere Dylan rapt openlijk over struggles in workshop met Adje #Pakjekans

Onlangs was de 19-jarige Dylan te gast bij Jouw Stad Amsterdam. Niet zomaar, maar voor de lancering van #Pakjekans. Hij is één van de jongeren die bijgestaan wordt door het prachtige project van de Gemeente Amsterdam. Dit project is er speciaal om jongeren met een laag inkomen de hulpende hand te bieden. Lees meer.

Rapper Adje maakt zich zorgen over verborgen armoede in Amsterdam #pakjekans

"Ik ben bang dat het alleen maar erger gaat worden." Gistermiddag zat rapper Adje bij Natasja in de studio met de wethouder Arjan Vliegenthart van Werk, Inkomen en Participatie en de 19-jarige Dylan, die leeft onder het minimuminkomen. Ze hadden het over de stijgende armoede in Amsterdam en daar vreest Adje voor. Lees meer.

In aanmerking komen voor een laptop? Hier de voorwaarden!

Denk even aan je werk, opleiding of hobby's. Stel je voor dat je die zonder een pc of laptop zou moeten doen. Dat kan behoorlijk lastig worden. Heb je er 't geld voor, dan zou je er ook nooit aan denken om het er zonder te doen. Maar als je je het niet kan veroorloven, heb je niet altijd een keus. Jeroen van Looijengoed werkt als teamleider voorzieningen armoedebestrijding bij de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam helpt een handje

Amsterdamse jongeren die problemen hebben, weten niet altijd de beschikbare hulp te vinden. Janneke Gulen van Streetcornerwork helpt ze de juiste kant op. Maar ook de gemeente Amsterdam wil het jongeren met weinig geld en/of problemen makkelijker maken. Bijvoorbeeld met een PC-vergoeding of een scholierenvergoeding.

Ster advertentie
Ster advertentie