FunX Amsterdam

Amsterdam weer moordhoofstad van Nederland, maar Rotterdam volgt op de voet

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Amsterdam weer moordhoofstad van Nederland, maar Rotterdam volgt op de voet

Amsterdam blijkt dit jaar weer de moordhoofdstad van Nederland te zijn. Het is niet bepaald iets om trots op te zijn, maar met de veertien doden die dit jaar vielen is het volgens Moordatlas alweer de Nederlandse stad met de meeste mensen die van het leven zijn beroofd. Rotterdam volgt op korte afstand met twaalf moorden.

Liquidaties

Wat verder opvalt is dat negentien procent van alle liquidaties plaatsvond in Amsterdam. In heel Nederland vonden er in totaal zestien liquidaties plaats. In Amsterdam kregen ze te maken met drie daarvan.

Totaal aantal moorden

In totaal zijn er dit jaar 108 mensen vermoord in ons land. Dat betekent dat ongeveer vijftien procent van alle moorden in de hoofdstad is gepleegd. Aangezien het jaar nog niet voorbij is, kunnen de aantallen nog stijgen, maar laten we vooral hopen dat dat niet gaat gebeuren.

Laag niveau

Gelukkig is er ook positief nieuws te vermelden. Het aantal moorden in Amsterdam is weer teruggelopen. In 2016 vielen er 24 doden in de moordhoofdstad en vorig jaar waren er nog meer 16 slachtoffers. We gaan dus de 'goede' kant op in onze hoofdstad.

Ster advertentie
Ster advertentie