FunX Amsterdam

Typhoon geeft minirecensie van N.W.A. film Straight Outta Compton

  1. Newschevron right
  2. Typhoon geeft minirecensie van N.W.A. film Straight Outta Compton

"Mijn persoonlijke boodschap die ik uit de film heb gehaald, is: aan de slag! Dingen komen niet vanzelf." Rapper/zanger Typhoon is in ieder geval diep onder de indruk van de film Straight Outta Compton. Hij heeft zich meer dan twee uur lang geen minuut verveeld en dat vertelde de 'Hemel Valt' zanger uitgebreid aan reporter Ouassima. Zij waren beide aanwezig bij de voorpremière van de film die in Amerika al is bestempeld tot kaskraker.

Wat het hart zegt
"Natuurlijk mis je bepaalde elementen uit die dertig jaar carrière. Je kan ook niet alles in ruim twee uur proppen. Maar datgene wat er inzit en overblijft, is keihard. Het is echt gewoon inspiratie."
Typhoon is enorm te spreken over de 'eigenwijsheid' en doorzettingskracht van Ice Cube. Vooral het moment dat hij toch besluit om het omstreden nummer 'Fuck The Police' te doen tijdens een optreden. "Dat vond ik keihard. Soms heb je zelf ook zoiets van dit kan ik beter niet doen, maar m'n hart zegt dat ik het wel moet doen."

Ook over Dr. Dre was de Surinaams-Nederlandse artiest te spreken. "Wat ik sterk vond aan Dr. Dre z'n besluit om weg te gaan bij Death Row Records, is dat hij uiteindelijk altijd voor zijn eigen weg en passie heeft gekozen. Dus niet de veilige weg opgaan, maar altijd bij jezelf blijven."

Vanaf vrijdag 28 augustus is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ster advertentie
Ster advertentie