FunX Amsterdam

FunX zet Amsterdam Nieuw-West in de spotlights

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FunX zet Amsterdam Nieuw-West in de spotlights

Tijd om aandacht te besteden aan de Westside! Op donderdag 19 en vrijdag 20 september zet FunX Amsterdam Nieuw-West in de spotlights. FunX-dj Susanne zal Jouw Stad Amsterdam dan van 13.00 tot en met 16.00 uur presenteren vanuit buurtonderneming WestSide. En daar horen natuurlijk ook passende gasten bij, zoals Jermain Niffer, die geboren en getogen is in Geuzenveld.

positieve en inspirerende verhalen

In deze speciale Westside-editie van Jouw Stad Amsterdam - in samenwerking met de gemeente - worden de mooie kanten en verhalen van dit stadsdeel uitgelicht. Het draait namelijk om inspirerende en positieve verhalen uit de buurt! Zo krijgen muzikale jongeren van verschillende middelbare scholen in Nieuw-West onder andere de kans om hun rap-en zangtalent te laten horen door middel van een demo. De persoon die het meest opvalt, mag zijn of haar skills live in de uitzending laten horen.

van kickboksschool tot nouriplein

Behalve de muzikaliteit van jongeren in Nieuw-West laten horen, is er in de show genoeg tijd voor nog veel meer dingen uit de buurt die je aandacht verdienen. Zo zal reporter Shaquille bijvoorbeeld zijn bokshandschoenen aantrekken om les te volgen bij een lokale kickboksschool, langsgaan bij het Nouriplein en de beste baklava van Amsterdam gaan testen.

stilstaan bij successen

De gemeente Amsterdam kijkt uit naar de Westside-editie van Jouw Stad. Warda el Yandouzi en Mohammed Bensellam in het bijzonder. Zij werken als managers bij voor de gemeente in Nieuw-West en vinden dat er best mag worden stilgestaan bij de successen van Geuzenveld-Slotermeer.

"Succesvol Geuzenveld-Slotermeer betekent dat we niet alleen willen stilstaan bij de uitdagingen, maar ook stilstaan bij de successen. Vooral bij wat de bewoner zelf succesvol vindt. Belangrijk is dat Amsterdammers zelf aan bod komen om hun eigen verhaal te delen. We vinden het helemaal super dat FunX ons daar een handje bij gaat helpen."

Ster advertentie
Ster advertentie