FunX Amsterdam

Luisteraar Ismail: "Ik kon niet rondkomen en ging de criminaliteit in" #Pakjekans

  1. Newschevron right
  2. Luisteraar Ismail: "Ik kon niet rondkomen en ging de criminaliteit in" #Pakjekans

Bij armoede denk je waarschijnlijk meteen aan straatkindjes in derde wereldlanden. Maar armoede bestaat overal. Bijvoorbeeld als je maar net je huishuur kan betalen, maar de rest van de maand van droog brood moet leven. Is criminaliteit dan de oplossing? Die vraag stelde Natasja in Jouw Stad Amsterdam.

De 24-jarige Ismail luisterde op dat moment naar de show en stuurde een berichtje via de FunX App. Hij heeft het financieel niet breed en vindt het niet makkelijk om over te praten. Toch deelde hij zijn verhaal op de radio.

Struggelen

Ismail heeft een dochtertje van twee en werkt zes dagen in de week bij de pakkettendienst. "Ik heb niks te willen, ik moet het gewoon doen. Ik krijg rond de 1100 euro netto. Ik heb eigenlijk niet eens een huis. Ik ga van hier naar daar."

De jongeman uit Geuzenveld heeft door deze vorm van armoede ook foute keuzes gemaakt in het verleden. "Ik ging de criminaliteit in, want ik kon niet rondkomen. Je weet wel, wat 'bijverdienen'. Mijn ouders leven van een uitkering. Ze willen me misschien wel geld geven, maar dat ga ik niet aannemen."

Besef iets

Sinds de geboorte van zijn dochtertje, denkt Ismail er geen moment meer aan om op een illegale manier aan geld te komen. "Ik kreeg m'n lieve kleine dochter en wilde geen risico's meer nemen. Dat realiseerde ik me opeens. Ik doe echt m'n best. Echt!"

Heftige reacties

Na het interview met Ismail, kwamen er nogal wat heftige reacties binnen in de FunX App.

"Ik ken zat mensen die wel van een uitkering leven zonder criminele dingen"

"Ik mis de vraag of hij zijn school heeft afgemaakt. Niemand wordt uit het niets arm en die logica dat je dan crimineel moet worden, raar"

Ster advertentie
Ster advertentie