Artist of the Month

1OAK-rapper Lucass is ready om een grote speler te worden

  1. Newschevron right
  2. 1OAK-rapper Lucass is ready om een grote speler te worden

Als je 1OAK-rapper Lucass nog niet hebt gecheckt, heb je wel een beetje liggen slapen. Gelukkig krijg je nu een herkansing, want de Amsterdammer is de nieuwe Artist of the Month. Sinds hij zich in 2018 aansloot bij Sevn Alias' 1OAK-familie, gaat hij namelijk als een speer. Hij was dan ook al eerder te gast bij FunX en daarnaast is hij te horen op de soundtrack van het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. Vorige maand bracht hij zijn debuut-EP 2xS uit en de tune Gangshit met Chivv en zijn neef Bokke8 hoor je deze hele maand op FunX.

Naam: Lucass
Leeftijd: 21
Woonplaats: Amsterdam
Hoe lang maak je al muziek? Ik nam m'n eerste track op toen ik twaalf was en vanaf m'n achttiende werd het serieus.
Waar haal je inspiratie vandaan? Ik luister gewoon een beat en dan ga ik los.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Pop Smoke en YoungBoy NBA.
Tegen welke artiesten kijk je op? In Nederland sowieso Sevn Alias.
Waar wil je ooit sowieso nog optreden? WOO HAH! Festival. Ik heb er heel stiekem al gestaan samen met Sevn, maar m'n doel is om er ooit met m'n eigen naam te staan. Ik heb de sfeer gevoeld. Ik kreeg er kippenvel van!
Als je iedereen mag kiezen, met wie wil je dan ooit nog samenwerken? In Nederland sowieso met Lijpe. Hij is een artiest waarvan ik denk: alles wat hij overbrengt, brengt je helemaal in het verhaal. En internationaal mag YoungBoy NBA wel aankloppen.
Waar ben je het meest trots op? Dat ik m'n naam al heb kunnen vestigen. Dat mensen al weten wie ik ben en dat kleine jongens met me op de foto willen. Mensen komen naar me toe, bijvoorbeeld bekenden van vroeger, en die zeggen dan dat ik door moet zetten. Dat motiveert me.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop dat ik dan gewoon een doorgebroken speler ben en kan leven van het rappen. Dat ik shows heb en een grote artiest ben in Nederland.

"Ik heb nu het gevoel dat er naar me geluisterd wordt. Ik vind dat gewoon heel speciaal. Ik word er gelukkig van."

Vroeg begonnen

Lucass was pas elf jaar oud toen hij zijn eerste tekst schreef. "Dat ging natuurlijk nergens over. Op m'n twaalfde heb ik toen m'n eerste track opgenomen." Zijn muzikale carrière kreeg pas echt serieuze vorm rond zijn achttiende, toen Sevn Alias hem benaderde en het 1OAK-label opzette, waar hij zich anderhalf jaar geleden officieel bij aansloot.

Veel geleerd

Van de jongens die hij sinds die tijd om zich heen heeft gehad, heeft Lucass veel geleerd. "Het was een speciale ervaring. Ik heb veel sessies gezien van grote artiesten, daar heb ik veel van geleerd." Processen die hij achter de schermen meekreeg, kan hij nu toepassen op zijn eigen muziek. "Voorheen werkte je niet met producers, maar met matties in de buurt. Het slaat dan om en ineens wordt het serieus. Het is nog steeds iets wat ik heel leuk vind, maar nu kan je er geld mee verdienen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Introductie

Met zijn debuut-EP 2xS wil Lucass aan de wereld laten zien wie hij is en wat hij in petto heeft. "Ik wil vooral laten zien wat ik kan qua rappen. Ik wilde het gewoon doen voor de buurt en voor mezelf, zodat ik kan laten zien wie ik ben. In het vervolg ga ik een hele andere aanpak doen." Inmiddels ziet Lucass zichzelf terug in de Woordenschat-playlist op Spotify en krijgt hij support van zowel bekenden als onbekenden. "Dan krijg je het gevoel dat er naar je geluisterd wordt. Dat is heel speciaal, daar word ik gelukkig van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie