Artist of the Month

JR Kenna bewijst dat je voor dancehalltalent niet naar het buitenland hoeft

foto: JR Kennafoto: JR Kenna
  1. Newschevron right
  2. JR Kenna bewijst dat je voor dancehalltalent niet naar het buitenland hoeft

Voor dancehalltalent hoef je echt niet alleen maar naar het buitenland te kijken. In Nederland loopt er ook genoeg rond en JR Kenna is wat dat betreft een artiest waar je niet omheen komt. Al jaren maakt hij tunes met reggae-, afro- en dancehallinvloeden waar mensen gegarandeerd op los gaan. Hij werkte al samen met tal van artiesten en vorig jaar schopte hij het tot de finale van FunX Talent Origins. Bij FunX kun je de hele maand van zijn sound genieten, want als Artist of the Month is JR Kenna de hele maand te horen met zijn track Talker met Dotta Coppa.

Quote

Van rap tot reggae en van afro tot dancehall... Niks weerhoudt me ervan om muziek te maken die ik voel.

Naam: JR Kenna
Woonplaats: Dronten
Hoelang maak je al muziek? Ik begon al op m'n negende met liedjes opnemen in de studio, eigenlijk voor de grap. De interesse voor muziek was er altijd al. Ik zag iedereen in m'n familie muziek maken en daardoor ben ik aangestoken. Op m'n elfde begon ik eigen teksten te schrijven in het Nederlands, later heb ik de Jamaicaanse cultuur en muziek waar ik altijd door omringd was opgenomen in m'n werk.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit alles wat ik meemaak of om me heen gebeurt. Maar ook uit het luisteren van muziek van anderen.
Hoe zou je je sound omschrijven? Als 'afrohall', een sound die veel landen weet te bereiken. Daarnaast hoor je vaak een pakkende melodie terug in m'n songs, net als de invloeden uit m'n raptijd van vroeger en de Jamaicaanse sound.
Is er een boodschap die je met je track wilt overbrengen? Talker gaat over mensen die niks geven om loyaliteit en specifiek over mensen die anderen verlinken bij de politie. De boodschap is dat wij hier niet aan meedoen, ongeacht de situatie.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister eigenlijk naar bijna alle soorten muziek, maar voornamelijk naar reggae, dancehall, soul en afro. Mijn favoriete reggae- en dancehallartiesten zijn er echt te veel om op te noemen, maar Sam Cooke is een van m'n favoriete soulartiesten, net als Arthur Conley. Hem heb ik als kleine jongen nog gekend en noemde ik zelfs opa.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Ik zie mezelf wel op een track met Wizkid, NSG of Collie Buddz, maar het allerliefst zou ik een track willen maken met Busy Signal, omdat ik echt al m'n hele leven naar hem luister. Hij geeft een goed voorbeeld van hoe je een goede track in elkaar zet.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Op wat ik heb bereikt tot nu toe. Bijvoorbeeld de streams op bepaalde projecten. Zo zijn mijn album en sommige tracks al over de miljoen streams heen. Dat is iets waar ik een paar jaar geleden van droomde.
Waar sta je over vijf jaar? Het is de bedoeling dat mijn tunes dan een bereik hebben van 10 tot 40 miljoen luisteraars. Ook zie ik mezelf als gevestigde internationale artiesten met een trouwe fanbase op festivals tussen grote namen staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie