Close-up

Bilal (14): "Ik geef kickbokslessen om jongeren fit te houden"

foto: Bilal
  1. Newschevron right
  2. Bilal (14): "Ik geef kickbokslessen om jongeren fit te houden"

"Ik doe sinds mijn vijfde aan kickboksen. Die interesse is ontstaan door mijn vader Nourdin, die ook een succesvol kickbokser was. Ik keek altijd naar zijn wedstrijden en dat vond ik heel leuk. Daarom wist ik altijd al: ik wil hetzelfde bereiken als mijn vader. Daar ben ik nu hard voor aan het trainen.

Kickboksen geeft me een goed gevoel. Ik word er sterker en fitter van. Toen ik een keer voor de lol een jongetje trainde, merkte ik dat ik het heel leuk vond. Daardoor begon ik meerdere kinderen te trainen. Uiteindelijk werd het mijn passie en dacht ik: ik ga meer doen voor kinderen die niet veel bewegen en kinderen uit gezinnen die minder geld hebben.

Drie maanden geleden heb ik daarom Pads for Kids opgericht. Ik geef nu kinderen tussen de vijf en vijftien jaar les in de gym van mijn vader. Normaal gesproken zijn kickbokstrainingen best duur. Daarom geef ik les voor een lagere prijs. Geld verdienen vind ik niet het belangrijkste. Als de financiƫle situatie van de ouders van een kind heel slecht is, dan kan het kind ook gratis lessen volgen. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen fit blijven. Dat is beter dan de hele dag op je telefoon zitten.

Ik heb best een druk leven, maar dat vind ik wel leuk. Normaal gesproken sta ik rond 07.00 uur op en heb ik vanaf 08.30 uur school. Zodra ik klaar ben met mijn lessen, ga ik naar de sportschool om kickbokstrainingen te geven. Als ik een dagje geen klanten heb, maak ik mijn huiswerk in de sportschool. Meestal geef ik les tot 20.00 uur, daarna ga ik naar huis en ga ik eten, tv kijken en slapen. Ook in de weekenden geef ik les, maar ik neem zondagmiddag meestal wel vrij.

Het trainen van kinderen geeft me blijdschap. Als ik zie dat ze lachen en plezier hebben, geeft me dat veel voldoening. In de toekomst hoop ik een goede kickbokser en trainer te worden zoals mijn vader. Ook hoop ik ooit mijn eigen kickboksschool te hebben."

- Bilal (14)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie