Close-up

Prianka (25): "Ik hoop mensen te inspireren die in een kwetsbare situatie zitten"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Prianka (25): "Ik hoop mensen te inspireren die in een kwetsbare situatie zitten"

"Ik ben verkozen tot Super Model Universe van Nederland. In oktober ga ik naar Bulgarije toe om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale verkiezing. Degene die de verkiezing wint, wordt automatisch ingeschreven bij grote modellenbureaus. Vervolgens maak je meer kans op betaalde opdrachten en willen grote fotografen met je werken. Zo kom je in de picture bij toonaangevende kledingdesigners en webshops.

Ik zag Super Model Universe op social media voorbijkomen en heb me aangemeld toen ik zag waar deze verkiezing voor stond. De organisatie steunt vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Ik heb dat zelf thuis ook meegemaakt met mijn ouders. Samen met mijn moeder en broertje heb ik een tijdje in een Blijf Van Mijn Lijf-huis gewoond.

Ik wil het grotere doel van de verkiezing supporten. Ik denk dat het heel goed bij me past. Ik studeer Social Works en help met mijn werk ook graag mensen die in een kwetsbare situatie zitten. Ik wil hen inspireren om het beste uit zichzelf te halen, net als ik heb gedaan. Je hoeft van je ervaringen niet iets negatiefs te maken. Je kunt het ook zien als een kans en denken van: nu heb ik meer levenservaring. Op die manier kan het een drijfveer voor je worden om je doelen te bereiken.

Je wordt geen Super Model Universe door alleen maar mooi te zijn. Het ligt er ook aan wie je van binnen bent, wat je in het dagelijks leven doet en of je jezelf aan het ontwikkelen bent op verschillende vlakken. Verder is het belangrijk om je in te zetten voor de maatschappij. Tijdens het traject word je zowel op je modelskills als op je maatschappelijke betrokkenheid beoordeeld. Zo kreeg ik catwalk-lessen, socialmediatrainingen, make-up-workshops, maar heb ik me ook ingezet om kleding en andere spullen in te zamelen voor mensen die nu in een Blijf Van Mijn Lijf-huis zitten.

De komende weken zullen erg druk en intensief zijn. Mijn leven is sinds het winnen van Super Model Universe erg veranderd. Ik was hiervoor heel erg gebonden aan mijn privacy, maar nu ben ik mezelf echt aan het openbaren. Mede door wat ik heb meegemaakt, dacht ik: ik hou het bij mezelf, want het is echt iets van mij. Nu besef ik dat ik anderen ermee kan inspireren. Tegelijkertijd merk ik dat hoe meer ik erover praat, hoe meer ik het zelf ook een plekje kan geven."

- Prianka (25)

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie