Close-up

Michael (22): "Het kickboksen heeft van mij een rustige, lieve jongen gemaakt"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Michael (22): "Het kickboksen heeft van mij een rustige, lieve jongen gemaakt"

"Dit weekend maak ik mijn debuut op Glory. Mijn bijnaam is 'De Tijdbom', dus die moet sowieso afgaan zaterdagavond. Ik heb hard moeten werken om op dit grote podium te staan. Er waren zoveel momenten dat ik geen zin had om te trainen, maar ik ging altijd door.

Vroeger was ik een agressieve jongen die vaak last had van woedeaanvallen. Ik dacht: ik moet hiervan afkomen, anders gaat het niet goed aflopen met mij. Ik was altijd al op straat aan het vechten, dus besloot ik dat ik net zo goed kon gaan kickboksen.

Toen ik met kickboksen begon, zei de trainer al snel dat ik er goed in was, dus bleef ik het doen. Het kickboksen heeft van mij een rustige, lieve jongen gemaakt. De sport leerde mij om te gaan met mijn agressie en hoe ik mijn emoties in bedwang kan houden.

Ik heb zoveel rare dingen meegemaakt in mijn leven, maar kickboksen was mijn houvast. Het gaf me de kracht om door te gaan. Ook mijn familie is een goede motivatiebron. Ik kom uit de Schilderswijk en had het vroeger niet makkelijk. Maar ik vertrouwde erop dat het goed zou komen als ik gewoon door zou gaan met kickboksen. Dan kan ik mijn familie en de mensen om me heen goed onderhouden. Dat is altijd een motivatie voor me geweest.

Anderen die hopen om ook ooit op Glory te staan, raad ik aan om in je dromen te blijven geloven. Blijf gewoon strijden en geef niet op, wat voor rare dingen er ook op je pad komen. Vroeg of laat komt het wel. Het is mij na acht jaar gelukt om op een groot podium te vechten en ik ben ook maar een hele normale jongen uit de Schilderswijk. Ik kom van niks. Als het mij lukt, kan iedereen het."

- Michael (22)

Kickbokser Michael (22) uit Den Haag maakt dit weekend zijn debut op Glory!

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie