Close-up

Skillie (32): "Voor elke Feyenoorder is er niets belangrijker dan kampioen worden"

foto: Skillie
  1. Newschevron right
  2. Skillie (32): "Voor elke Feyenoorder is er niets belangrijker dan kampioen worden"

"De liefde voor Feyenoord heb ik al sinds mijn geboorte meegekregen. Ik ben opgegroeid in een familie vol Feyenoorders, van mijn opa en oma tot aan mijn moeder en oom. Mijn moeder is ook eigenaresse van café Costa del Sol, dat op loopafstand van De Kuip zit. Dat is dé Feyenoordkroeg van Rotterdam.

In 2017 besloot ik een vlog te maken over het kampioenschap van Feyenoord. Destijds was het in 1999 dat Feyenoord voor het laatst kampioen werd. Ik was in dat jaar ontzettend jong en ik kon me niet alles goed herinneren. Daarom wilde ik in 2017 alles vastleggen, zodat ik die onvergetelijke ervaring altijd kon terugzien en ik het later aan mijn kinderen kon tonen. Na dat kampioenschap ben ik uiteindelijk doorgegaan met vloggen en ook dit seizoen heb ik verschillende momenten vastgelegd.

De meest memorabele wedstrijd van dit seizoen vond ik toen Feyenoord in maart met 2-3 van Ajax won in de Arena. Toen had ik zoiets van: we gaan die schaal pakken. Het kon gewoon niet meer mis gaan. Als rasechte Feyenoordsupporter was het rampseizoen van Ajax ook genieten. Ik heb genoten net als toen Ajax in 2019 in de allerlaatste seconde werd uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Dat was maar één wedstrijd, dit jaar heb ik het hele seizoen genoten van hun ellende.

Ik hoop echt dat Arne Slot na dit seizoen aanblijft als trainer. Hij heeft een belangrijk aandeel in het succes van Feyenoord. Als je ziet hoe hij dit seizoen een team met veel nieuwe spelers zo snel aan de praat heeft gekregen, dat is gewoon knap. Kijk, een ding is zeker: er komt een moment dat hij weggaat. Maar ik vind dat hij sowieso nog een seizoen in de Champions League met Feyenoord moet draaien. Feyenoord wil zijn salaris verhogen en hij is blijkbaar zo'n fan van padel dat hem een padelbaan is beloofd op het trainingscomplex als Feyenoord kampioen wordt. Ik vind het allemaal prima. Om hem te behouden moet de club hem gewoon geven wat hij wil.

Voor elke Feyenoorder is er niets belangrijker dan kampioen worden. Na de verloren Conference League-finale van vorig jaar en het vertrek van belangrijke spelers had ik aan het begin van dit seizoen niet kunnen indenken dat Feyenoord kampioen zou worden. Maar een ding is zeker: als Feyenoorder heb je altijd hoop. Je stopt nooit met dromen. We willen altijd laten zien dat we Feyenoord én de beste zijn. Dat zijn we nu en om het succes te vieren heb ik zelfs een nummer gemaakt. We gaan de Champions League in en er is helemaal niets in Amsterdam!

Hopelijk zorgt de Champions League-kwalificatie ervoor dat er goede, nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Als Feyenoord daarnaast nog 80 à 90 procent van het team kan behouden, dan denk ik dat volgend seizoen weer succesvol kan zijn, zowel in de Eredivisie als in de Champions League. Maar dat is voor later. Nu is het tijd om te feesten op de Coolsingel en om in de fontein te springen!"

- Skillie (32)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie