Close-up

Redouan (26): "Het is belangrijk om te investeren in de talenten van jongeren"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Redouan (26): "Het is belangrijk om te investeren in de talenten van jongeren"

"Naast mijn carrière als profvoetballer bij Excelsior, houd ik me bezig met mijn stichting waarmee ik jongeren ondersteun in de ontwikkeling van hun talenten. Ik vind het erg belangrijk dat alle jongeren hun diploma’s behalen, maar dat is niet per se waar Stichting Durf te Dromen zich op richt. We proberen kinderen vooral te stimuleren, zodat ze zich als mens verder kunnen ontwikkelen. Dat kan op veel meer manieren dan alleen met hetgeen wat ze op school leren.

Uiteraard helpen we jongeren ook met huiswerkbegeleiding en bijles, maar eigenlijk proberen we vooral te investeren in dingen waar kinderen wat minder over leren op school. Dan heb ik het bijvoorbeeld over sociale vaardigheden en het ontwikkelen van hun talenten. We proberen ze dus echt uit hun bubbel te trekken en de ouders daarbij te betrekken.

De directe aanleiding om jongeren te ondersteunen in hun talentontwikkeling was het feit dat ik om me heen zag dat heel veel kinderen met een andere etnische achtergrond het vaak slechter deden op school, terwijl ik altijd vond dat er een stukje begeleiding mistte. Daarnaast merkte ik dat veel partijen bij mij in de wijk in Utrecht het verschil niet konden maken voor deze kinderen. Misschien kwam dat ook omdat ze er niet genoeg energie in staken of de juiste theorie niet tot hun beschikking hadden om deze kinderen te begeleiden.

Er zijn verschillende redenen waarom jongeren soms niet verder komen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het zou bijvoorbeeld kunnen komen door een instabiele thuisbasis. Ook de omgeving kan het wat lastiger maken voor jongeren. Bovendien zijn er zoveel facetten waarin je tijd en geld kunt investeren, wat het begeleiden van kinderen enigszins complexer maakt. Maar vanuit mijn stichting probeer ik in elk geval een steentje bij te dragen aan al die verschillende facetten, omdat ik niet geloof dat je iemand alleen verder helpt met wat diegene op school leert. Juist al die facetten samen zorgen ervoor dat iemand een beter mens wordt.

Af en toe word ik wel eens door de technische staf van Excelsior bekritiseerd dat ik iets te veel bezig ben met mijn stichting, maar ik vind het ook gewoon leuk om te doen wat ik doe. Ik haal er heel veel energie uit en dat zorgt ervoor dat het draaglijk blijft. Maar goed, soms is het wel iets te druk. Momenteel ben ik bijvoorbeeld ook nog op een school aan het werk waar ik trainingen geef. Gelukkig heb ik wel een heel leuk team dat mij goed ondersteunt en het een en ander van mij overneemt.

Sowieso zou ik het leuk vinden als meer mensen mee zouden helpen met talentontwikkeling van kinderen. Daarom kun je bijdragen in de vorm van donaties of je kunt je aanmelden als vrijwilliger via onze Instagrampagina of website. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

- Redouan (26)

Redouan helpt scholieren om zich verder te ontwikkelen

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie