Close-up

Esra (22): 'Ik had nooit durven dromen dat al mijn doelen voor 2022 zouden uitkomen'

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Esra (22): 'Ik had nooit durven dromen dat al mijn doelen voor 2022 zouden uitkomen'

"Eind 2021 zat ik niet goed in mijn vel. Ik had last van depressieve gevoelens. Ik liep al langere tijd met veel plannen en doelen rond, maar het kwam er steeds niet van. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee. Ik maakte een zes maanden plan waarin ik mijn doelen opschreef.

Alles wat erin stond voor 2022 is uitgekomen: ik ben mijn eigen onderneming in coaching begonnen, heb voor het eerst als motiverende spreker voor een groep van vijftig mensen gesproken en mijn following op social media is flink gegroeid. Dat zijn echt dingen waar ik vorig jaar alleen maar van kon dromen.

Het is echt mijn passie om me bezig te houden met zelfontwikkeling en persoonlijke groei. In het dagelijks leven studeer ik toegepaste psychologie en ben ik lifecoach en motiverende spreker. Mijn missie is om de beste versie van mezelf te worden en aan anderen te laten zien dat zij dat ook kunnen.

Het zes maanden plan heeft mij heel erg geholpen om mijn doelen te halen. Ik was namelijk altijd maar bezig met doelen stellen, maar nooit met waarom ik die doelen eigenlijk stelde. Als je zo’n plan opstelt, moet je jezelf juist heel veel vragen stellen over waarom je iets wil, wat je daarvoor nodig hebt en wat je tegenhoudt om het doel te bereiken. Wat ook helpt is om kleine subdoelen op te schrijven. Meestal wil je hele grote doelen zo snel mogelijk behalen, maar dat is onrealistisch. Dan lukt het niet en ben je teleurgesteld. Je kunt beter in kleine stappen werken. Wat kun je vandaag doen om bij je grotere doel te komen?

In 2023 hoop ik een community op te bouwen van mensen die willen groeien. Ik wil events organiseren en een platform creëren waarin we elkaar kunnen helpen onze doelen te bereiken."

- Esra (22)

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie