Close-up

Oscar (27): “Ik wil verhalen vanuit de Aziatische community delen om de representatie te vergroten”

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Oscar (27): “Ik wil verhalen vanuit de Aziatische community delen om de representatie te vergroten”

"De Aziatische community in Nederland laat steeds vaker iets van zich horen en dat vind ik echt een goede ontwikkeling. Ik denk dat dat ook bij de nieuwe generatie Aziatische Nederlanders hoort: we willen volwaardige burgers worden in de samenleving.

Hoe belangrijk die representatie in de maatschappij is, ontdekte ik na een klein incident op werk. Ik had een keer een online meeting met zes collega's. We waren vanwege corona allemaal thuis en hadden onze webcam aan. Toen kwam een kindje van mijn collega in beeld gelopen en die wees naar mij en zei: 'Hé, een Chinees!'. Dat was heel awkward. Daaruit blijkt dus wel dat niet alle kinderen kennelijk gewend zijn om een Aziatisch gezicht te zien.

Zelf ben ik als hobby een podcast gestart om meer 'Asian representation' te bereiken. Ik vind het leuk om verhalen te horen en delen van mede-Aziatische Nederlanders. Ook al ken ik mijn gasten soms niet zo goed, je komt er toch vaak achter dat je veel dezelfde dingen meemaakt.

Het delen van dit soort overeenkomstige verhalen is belangrijk ,want dat laat zien dat wat we meemaken geen incidenten zijn. Misschien vinden sommige mensen het namelijk normaal om op straat een opmerking te maken naar iemand met een Aziatisch ogend uiterlijk. Maar dat kan best een grote impact op iemand hebben. We moeten onze ervaringen dus blijven delen om het bewustzijn te vergroten."

- Oscar (27)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie