Close-up

Chloë (22): "Het was wennen om op mijn leeftijd al projectleider te zijn, maar ik blijf mezelf"

foto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Chloë (22): "Het was wennen om op mijn leeftijd al projectleider te zijn, maar ik blijf mezelf"

"Ik ben als een van de weinige personen van kleur opgegroeid in een christelijk dorp. Mijn moeder zei altijd dat ik een stapje extra moet zetten. In het begin zag ik dat altijd als iets negatiefs, maar uiteindelijk heeft het me gemotiveerd. Ik besloot extra mijn best te doen. Niet om indruk te maken op anderen, maar om mijn eigen doelen te bereiken. Ik heb altijd in mezelf geloofd.

Toen ik nog op de basisschool zat, nam mijn moeder me elke woensdagmiddag mee lunchen. Daar keek ik elke week naar uit en ik denk dat zo mijn passie voor de horeca is ontstaan. Mijn eerste bijbaantje in de bediening kreeg ik toen ik zestien was. Ik ontdekte al snel dat ik er talent voor had en het werk beviel me uitstekend.

Een vriendin bracht me in contact met de horecaorganisatie van De Kuip, waar ik eerst als verkoopster en barista in een van de buitenkiosken begon. Door een personeelstekort had ik vaak nieuwe leidinggevenden en op een gegeven moment dacht ik: ik kan dat ook, geef me een kans! Ik was nog maar 17, maar ik had niks te verliezen. In eerste instantie vonden ze me te jong, maar na wat doorzeuren mocht ik het proberen en dat ging goed.

Na een tijdje maakte ik de overstap naar het horecagedeelte van De Kuip. Ik begon als servicemedewerkster, maar werd al snel gevraagd om assistent-projectleider te worden. Toen er een vacature voor projectleider vrijkwam, moedigden anderen me aan om te solliciteren. Hoewel ik aanvankelijk twijfelde vanwege mijn jonge leeftijd, besloot ik het erop te wagen. Op mijn 21e werd ik uiteindelijk projectleider, met eindverantwoordelijkheid over zaken als personeel, voorraadsbeheer en administratie. Het is best raar om zo jong al de leiding te hebben, maar ik zie mezelf niet als iemand in een machtspositie. Ik probeer gewoon mezelf te blijven.

Voor nu heb ik het nog heel erg naar mijn zin, maar mijn droom is om in het buitenland te werken. Ik hoop dat ik ooit ergens bij een groot evenementenbedrijf als projectleider aan de slag kan gaan."

- Chloë Vreden (22)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie