Close-up

Ahlam (22): "Met 'Project Marokko' wil ik behoeftige Marokkaanse gezinnen helpen"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Ahlam (22): "Met 'Project Marokko' wil ik behoeftige Marokkaanse gezinnen helpen"

"Zeven medestudenten en ik kregen vanuit onze opleiding Social Work de opdracht om onze passie uit te voeren. We kwamen toen tot de conclusie dat we twee passies hebben, namelijk reizen en mensen helpen. Die passies hebben we gecombineerd door Project Marokko op te zetten. Met dat project richten we ons op het noorden van Marokko. Daar liggen namelijk de roots van de meeste leden uit onze groep, waardoor we al een aantal contactpersonen hadden die ons konden voorzien van de nodige informatie wat betreft minder bedeelde gezinnen. Met ons project willen we deze gezinnen voorzien van primaire behoeften, zoals voedsel, medicijnen en kleding.

Om geld op te halen, doen we verschillende dingen. We gaan onder meer drie keer per week de straat op in Amsterdam om geld op te halen. Ook organiseren we events. Op zaterdag 12 november hebben we bijvoorbeeld een sportevent bij de SportCity aan de Wiebautstraat in Amsterdam. Voor vijf euro krijg je die dag toegang tot de sportschool en kan je meedoen met drie lessen van verschillende sportleraren. Je kunt ook genieten van Marokkaanse hapjes die mijn medestudenten en ik hebben gemaakt. We willen de mensen daarmee kennis laten maken met de Marokkaanse cultuur en hen vertellen wat we precies doen. Op die manier kunnen donateurs de gezichten achter het project zien en te weten komen waar hun geld naartoe gaat.

Op dit moment hebben we al 5500 euro opgehaald, wat een heel mooi bedrag is. Ons doel is 10.000 euro. We hopen dat bedrag nog op te halen, voordat we op 20 november naar Marokko afreizen. Daar zullen we tot 9 december blijven. We hopen met het ingezamelde geld zoveel mogelijk benodigdheden te kunnen halen voor zoveel mogelijk gezinnen. De inkopen willen we daarnaast niet bij de grote supermarkten doen, maar bij lokale ondernemingen, zodat ook zij geholpen worden. De eerste dagen zullen we ons focussen op de boodschappen, daarna zullen we nog meer rondbrengen, zoals wasmachines, bedden en koelkasten.

Ook na onze opleiding willen we door blijven gaan met Project Marokko. Wie weet kunnen we in de toekomst ook mensen uit andere landen helpen. Als die mogelijkheid komt, zullen we er zeker mee aan de slag gaan. We zijn allemaal islamitisch opgevoed en hebben vanuit ons geloof meegekregen dat we behoeftige mensen moeten helpen. Het geven van zakat is namelijk een van de vijf zuilen van de islam. We vinden dat wij en nog veel meer jongeren vaker moeten stilstaan bij hoe goed we het eigenlijk hebben. Wees dankbaar voor wat je hebt en help mensen die hulp kunnen gebruiken. Dat is ontzettend belangrijk."

- Ahlam (22)

Ster advertentie
Ster advertentie