De Dixte

Idaly en Kevin de DiXte met 'Jij Weet'

foto: Instagram/ idalyfaal1087
  1. Newschevron right
  2. Idaly en Kevin de DiXte met 'Jij Weet'

Idaly is inmiddels een begrip in de Nederlandse scene en voelt goed aan waar het publiek naar verlangd. De rapper zit vol inspiratie en trakteert zijn fans dan ook regelmatig op nieuwe creaties. Vorig jaar had hij maandenlang de leiding in de top 40 met zijn track Amazin', maar een nieuw album liet nog even op zich wachten. Tot vandaag: met zijn album Betty doet hij een ode aan zijn gelijknamige overleden oma. Bovendien is hij in de achttien gloednieuwe nummers open over wat hij de laatste jaren allemaal heeft meegemaakt. Een van die nummers, genaamd Jij Weet (in samenwerking met Kevin), ga je deze week extra vaak horen, want het is de nieuwe DiXte!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oma Betty

Dat het album in het teken staat van zijn oma Betty, die eind 2020 overleed, is wel duidelijk. Het was voor Idaly ook meer dan logisch dat zijn nieuwste album naar haar vernoemd zou worden. Ze was namelijk als een moeder voor hem, vertelt hij tegen het Parool. Op de albumcover is te zien hoe de twee in een bloemenveld samen op een bankje zitten, waarmee Idaly de band tussen de twee goed weet te symboliseren. Zo verkondigt hij in het nummer Het Is Wat Het Is het verdriet dat hij kende nadat hij twee jaar geleden zijn oma verloor. "Net als ik niets kan changen als ik mijn oma mis", luidt een van zijn lines.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kwetsbaar

Behalve over het verlies van zijn oma is de rapper op het album bovendien open over andere dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd in zijn leven. Zo kwam er een einde aan zijn relatie en heeft hij verschillende obstakels overwonnen. In Jij Weet komt duidelijk naar boven hoe kwetsbaar Idaly zich voelde na zijn relatiebreuk. "Nu voel ik pijn, maar eerst was alles goed. Ik mis je vibe, ik mis je om me heen."

Murda

Voor zijn nieuwste album is Idaly naast Kevin ook met andere bekende namen als Emms, Sevn Alias en Murda de studio ingedoken. Vooral zijn samenwerking met laatstgenoemde artiest is karakteriserend voor de muziekcarrière van de rapper. Idaly, opgegroeid in het Amsterdamse IJburg, maakte namelijk in zijn vroege carrière al kennis met de rapkunsten van artiesten als Murda en Hef. In een buurthuis kwamen deze artiesten over de vloer, waarna Idaly zich er ongemerkt bijvoegde en stilletjes inspiratie opdeed. Eenmaal thuis begon hij te experimenteren met de muziek, wat hem uiteindelijk heeft gebracht tot waar hij nu is. De samenwerking op de track Came Up met Murda is dan ook extra bijzonder voor beide rappers.

Ster advertentie
Ster advertentie