FunX Den Haag

Drie tieners aangehouden na fatale tramaanrijding Den Haag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drie tieners aangehouden na fatale tramaanrijding Den Haag

De politie heeft drie verdachten aangehouden na de fatale tramaanrijding in Den Haag maandagavond, waarbij een man om het leven kwam. Het gaat om twee 15-jarige jongens en nog een andere van 18 jaar. Ze komen alle drie uit Den Haag.

'Voor de tram geduwd'

De dramatische gebeurtenis vond plaats op de Anthony Fokkersingel in de wijk Ypenburg. Daar werd de man rond 20.45 uur door een tram aangereden. De inzet van de hulpdiensten waren tevergeefs, want de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het gaat om een 39-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had.

Getuigen verklaarden tegenover Regio15 dat er mogelijk verschillende jongens betrokken waren bij het fatale incident. Volgens de getuigen werd het slachtoffer door de jongens voor de tram geduwd en gingen zij er na hun daad snel vandoor. Of dit daadwerkelijk zo gebeurd is, kan de politie nog niet bevestigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangehouden en ingesloten

Uiteindelijk meldden drie jongens zich allen zelf bij de politie. Een van de 15-jarigen deed dat maandagavond al. De andere twee deden dat vanochtend. "De aangehouden verdachten zijn direct aangehouden en ingesloten en mogen alleen contact hebben met hun advocaat", meldt de politie in een persbericht.

Onderzoek

De politie doet nog altijd onderzoek naar wat er precies is gebeurd. "Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die mogelijk voor het incident van 20.50 uur of net na het incident, bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben", aldus de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie