STER Advertentie
STER Advertentie

Positieve vibes van soul- & funkband Bombilate

Dinsdag 28 mei 2013 - 08:30 uur

|

Door:

Burç

Bombilate, FunXDe naam van soul- & funkband Bombilate doet nu waarschijnlijk nog geen belletje bij je rinkelen, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. De zes-koppige staat op 30 juni namelijk op het Haagse podium van Parkpop en er komt aan het einde van de zomer zelfs een EP uit. Voordat het zo ver is hoor je ze eerst live jammen bij FunX in Sound of the City.Invloeden

Funk, soul en rock zijn de hoofdbestanddelen van Bombilate. Zo divers als de stijlen, zo divers zijn ook de bandleden. Zangeres Susan legt uit dat ze samen met zanger Damani het liefst naar soul en r&b luisteren en dat de overige bandleden andere favoriete genres hebben: "Rick en Danny zijn van de rockinvloeden, Florian van de Drum & Bass en Ruben is heel erg van de Funk." De zangeres hoopt dat Bombilate door die diversiteit de gevoelige snaar weet te raken bij de luisteraars. Funk, soul, rock, het maakt de groep niet uit. Als het maar lekker klinkt!

Parkpop

Op 30 juni treedt Bombilate op tijdens Parkpop. De band mag op het Haagse podium staan, omdat ze Road to Parkpop gewonnen hebben. De winst was voor de groep nogal onverwachts omdat ze volgens eigen zeggen hele goede tegenstanders hadden. Het viel de juryleden op dat het hele publiek los ging tijdens het optreden van Bombilate tijdens de Road to Parkpop. Of zoals Susan het zegt: "We kregen zelfs de rockmeneertjes mee!"

Meer Bombilate?

Kan jij geen genoeg krijgen van Bombilate? Volg ze dan via Facebook, Twitter en de website. Daar houden ze je tevens op de hoogte over de release van hun EP.

Bombilate - FunX interview


Populair op FunX.nl

  • Drake deelt voor het eerst foto's van zijn schattige zoontje Adonis

  • Eddy Zoëy neemt Chinezen coronavirus kwalijk

  • Waarom horen we zo weinig over het coronavirus in Afrika?

  • 8D audio is de perfecte manier van muziek luisteren in quarantainetijd

  • Mo (29) is piloot: "Ik weet niet of ik word doorbetaald"

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt