FunX Den Haag

Meerdere arrestaties na opnieuw een onrustige nacht in Duindorp

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Meerdere arrestaties na opnieuw een onrustige nacht in Duindorp

Het is vannacht opnieuw onrustig geweest in de wijk Duindorp in Den Haag. Een groep van zo'n vijftig jongeren staken pallets en vuilcontainers in brand, vernielden hekken en staken zwaar vuurwerk af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minderjarigen

In totaal werden er in Duindorp dertien mensen opgepakt, onder wie een aantal minderjarigen. Zondag werd er een kind van nog maar negen jaar oud aangehouden. De politie meldt dat het kind werd opgepakt met een molotovcocktail.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrustig weekend
Het is al drie dagen op rij erg onrustig in Duindorp. Sinds het afgelopen weekend zijn er onder andere bushokjes, bomen en bankjes vernield. Daarnaast werden er barricades gebouwd om zo de politie de toegang te weigeren en kregen verslaggevers van Omroep West eieren naar zich toegegooid.

Vreugdevuur

De reden voor de onrust heeft te maken met het besluit van de gemeente om het vreugdevuur dit jaar niet door te laten gaan. Vorig jaar ging het goed mis in Den Haag tijdens het jaarlijkse vreugdevuur op het strand van Scheveningen. Naar aanleiding van dit incident heeft de gemeente de regels aangescherpt. Omdat Duindorp niet kan voldoen aan deze strengere eisen, heeft de gemeente besloten het vreugdevuur dit jaar te cancelen.

Ster advertentie
Ster advertentie