FunX Den Haag

"Haags talent zoals Wilde Westen moet Cultuurpaleis van Den Haag openen"

  1. Newschevron right
  2. "Haags talent zoals Wilde Westen moet Cultuurpaleis van Den Haag openen"

NIDA-fractievoorzitter Cemil Yilmaz vindt het belangrijk dat Haags talent zoals Wilde Westen gaat optreden tijdens de opening van het gloednieuwe Haags onderwijs- en cultuurcomplex. Tijdens de commissievergadering noemde hij de namen van Mula B, IliassOpDeBeat, LouiVos en Bartofso. FunX-dj Youssef belde hem vandaag op in Jouw Stad Den Haag en vroeg hem hoe hij op dit idee is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wilde Westen

Den Haag krijgt een nieuw Cultuurpaleis waar het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium onderdak krijgen. De politiek wil iets terugdoen voor de mensen en daarom vindt de VVD dat er een beroemd orkest moet komen die een klassiek muziekstuk ten gehore brengt. NIDA-fractievoorzitter Cemil Yilmaz ziet daarnaast ook graag Haags talent zoals Wilde Westen optreden. Hij waardeert het idee van de VVD en vraagt zich af waarom we zoveel geld uitgeven als er Haags talent rondloopt: "Ik denk dat de heren van Wilde Westen daar een goed voorbeeld van zijn. En ik vind hun muziek gruwelijk."

via GIPHY

Hiphop en klassiek mixen

Cemil Yilmaz gelooft dat het idee van de VVD wel omarmt zal worden, maar hij gaat ook kijken of hij de rappers in contact kan brengen met het Residentie Orkest en het Danstheater, de organisaties die in het cultuurcomplex gaan zitten. "Wat is nou mooier dan al die verschillende muzieksoorten met elkaar te mixen en de jongeren er mee bij te betrekken. Ik denk dat daar hele muziek uit voort kan komen."

SFB en DHC

Als het aan Cemil Yilmaz ligt, blijft het idee overigens niet beperkt tot de mannen van Wilde Westen. FunX-dj Youssef adviseerde ook om SFB, een andere succesvolle rapformatie daarbij te betrekken. Daarnaast heeft Yilmaz nog ook een stel pioniers op het oog: "Ik wil nog wel eentje noemen, want de heren van DHC hebben hiphop op de kaart gezet in Den Haag. Die gaan we ook benaderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie