FunX Den Haag

Helft Haagse jongeren skipt ontbijt

  1. Newschevron right
  2. Helft Haagse jongeren skipt ontbijt

Blijf jij liever tien minuten langer in bed liggen dan dat je ontbijt? Dat kun je beter niet doen, want uit het ontbijt haal je de energie om de rest van de dag door te komen. Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren.Toch slaan nog steeds veel mensen het ontbijt over. In de achterstandswijken van Den Haag slaat zelfs de helft van de jongeren elke dag het ontbijt over.

Geen tijd

Volgens voedingsdeskundige Judith Schelling eten veel jongeren geen ontbijt, omdat ze graag uitslapen. Een andere reden is dat ze 's morgens nog geen trek hebben. Als jongeren ontbijten dan is het vaak met een suikerhoudend drankje zoals chocomel of thee met suiker.

Yoghurt

Dat je beter niet met een blikje energydrink kunt ontbijten is duidelijk, maar wat is dan wel een goed ontbijt? Volgens Judith kun je het beste kiezen voor yoghurt met fruit, noten of muesli. Een boterham met kaas is volgens haar ook een goede optie en dat kost weinig moeite om klaar te maken. Heb je inspiratie nodig voor een gezond ontbijtje? Kijk hier voor meer ideeën.

Ster advertentie
Ster advertentie