FunX Den Haag

Verslag ooggetuige arrestatie Mitch Henriquez: ''Hij is absoluut mishandeld''

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Verslag ooggetuige arrestatie Mitch Henriquez: ''Hij is absoluut mishandeld''

Het had een prachtig festivalweekend moeten zijn maar het eindigde met een dramatische gebeurtenis. De 42-jarige Mitch Henriquez werd afgelopen zaterdag na Day at the Park gewelddadig gearresteerd door de Haagse politie en overleed zondagavond in het ziekenhuis. Festivalganger Esther de Ruijter zag het van vier meter afstand gebeuren: “Hij is absoluut mishandeld.”

Esther en haar man liepen net het festivalterrein af toen ze zagen dat Mitch door “zeker zes agenten” agenten op de grond werd gegooid. Wat daaraan vooraf is gegaan, heeft Esther niet gezien. “Wel hoorde ik van andere omstanders dat hij een beweging naar een agent maakte waarop deze agent heel negatief reageerde en dat hij ‘I have a gun’ zou hebben geroepen.”

Te dronken
Volgens Esther kwam Mitch heel erg dronken over toen hij neergehaald werd door de agenten. Vervolgens schopten en sloegen ze hem met een knuppel op zijn hoofd en benen. "Dat was absoluut niet nodig want hij kon zich totaal niet weren. Daar was hij te dronken voor.”

Na zeker tien minuten, waarbij de politieagenten hem volgens Esther “als een stukje vuil” lieten liggen, arriveerde het ME-busje waarop ze hem daarin probeerden te leggen. “Ik had het idee dat ze al heel snel doorhadden dat hij bewusteloos was.” Agenten probeerden Mitch in een zithouding te zetten terwijl een andere agent continue in zijn gezicht sloeg om hem bij zinnen te krijgen en zijn hartslag checkte. Nadat de man van Arubaanse afkomst mee was genomen in het ME-busje, kwam er tien minuten later een ambulance aangereden die het politiebureau in ging.

Reactie politiek
Lex Kraft van Ermel, raadslid en woordvoerder veiligheid van Groep de Mos uit Den Haag, reageerde ook op deze gebeurtenis die het gesprek van de dag is. De woordvoerder stelt dat hij op het filmpje niet kan zien wanneer hij precies onwel is geworden. “Hij reageert niet, maar dat wil niet zeggen dat hij bewusteloos is.” Wel stelt hij dat als Mitch inderdaad op geen enkele prikkeling reageerde, hij met de ambulance meegenomen had moeten worden in plaats van met het ME-busje.

Ster advertentie
Ster advertentie