FunX Den Haag

Haagse wethouder: “FunX heeft belangrijke functie”

  1. Newschevron right
  2. Haagse wethouder: “FunX heeft belangrijke functie”
Het voortbestaan van FunX Den Haag is donderdagochtend besproken tijdens een commissievergadering van de gemeente Den Haag. Het is namelijk nog onzeker of de Haagse editie van FunX vanaf 31 december 2013 financieel wordt gesteund door de gemeente. Als het aan wethouder Rabin Baldewsingh ligt, dan blijft FunX Den Haag gewoon bestaan: "Van mij mogen jullie altijd blijven, omdat ik denk dat FunX een hele belangrijke zender is met een belangrijke functie."

2014

De wethouder Volksgezondheid Duurzaamheid Media en Organisatie nodigt de directie van FunX uit voor een oplossing, maar Baldewsingh zegt in Sound Of The City ook dat zijn geldpotje leeg is: "Ik wil voor 2014 een oplossing, maar voor een structurele subsidie heb ik momenteel geen geld." Daarnaast zei de wethouder dat hij geen structurele beslissingen over FunX wil nemen, omdat er volgend jaar in maart weer verkiezingen zijn.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F97817615"></iframe>
{/source}

Brede steun

Raadslid Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij was bij de commissievergadering en vertelde in Sound of the City dat hij positief is over de uitkomst. Volgens hem is er brede steun voor FunX in de commissie: "Iedereen weet dat FunX een succes is. De gemeente kan FunX ontzettend goed gebruiken om jongeren te bereiken en andersom. Dat moet je niet ieder jaar ter discussie stellen, maar structureel steunen," aldus het Haagse raadslid.

Geluid van de jongeren

Joris noemt FunX 'het geluid van de jongeren' en vindt dat de gemeente Den Haag daarvoor moet betalen, zodat het kan blijven bestaan. Geld moet volgens het raadslid van de Haagse Stadspartij geen probleem zijn: "We zitten in een crisis, moeten bezuinigen, maar de gemeente heeft gek genoeg geld overgehouden. Dus het probleem moet oplosbaar zijn. Je moet het alleen met elkaar willen regelen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F97699974"></iframe>
{/source}

Bewezen succes

Joris Wijsmuller is overigens niet de enige die tijdens de commissievergadering positief was over FunX. Zo is PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash voor structurele financiering, omdat FunX volgens hem weet wat er daadwerkelijk onder jongeren speelt. "Bij onderwerpen als deurbeleid en stageplekken/jeugdwerkloosheid in Den Haag, val ik altijd terug op FunX voor de juiste input." Martijn Borderwijk van D66 complimenteerde FunX voor de manier waarop lokale politiek op een 'FunX-manier' naar jongeren wordt gecommuniceerd. Beide partijen pleiten daarom voor een structurele financiering. Bart van Kent (SP) en David Rietveld (GroenLinks) sluiten zich hierbij aan.

Onmisbaar

Een aantal dagen voor de commissievergadering werd de PvdA door de Jonge Socialisten opgeroepen om zich in de vergadering van afgelopen donderdag sterk te maken voor FunX. "Niet een marginaal bedrag voor weer één jaar, want continuïteit en zekerheid zijn van belang voor de radiozender." Daar voegde JS-voorzitter Sahar Shirzad het volgende aan toe: "Afgelopen weekend was ik weer aan het wandelen over de mooie Haagse markt en elke kraam waar ik langs liep had FunX aanstaan. Dit zette wederom een toonbeeld voor mij neer dat FunX onmisbaar is in een multiculturele stad als Den Haag."
Ster advertentie
Ster advertentie