FunX Den Haag

Haagse barbier hielp bij verkoop van geheim Wu-Tang Clan-album

foto: YouTube: Forbes
  1. Newschevron right
  2. Haagse barbier hielp bij verkoop van geheim Wu-Tang Clan-album

De Amerikaanse rapformatie Wu-Tang Clan creëerde in 2014 een exclusief album waar uiteindelijk maar één exemplaar van is gemaakt. Dat gegraveerde, handgemaakte dubbelalbum van zilver en nikkel lag in verschillende zwaar beveiligde kluizen. Waar het nu ligt, is niet helemaal bekend.

Barbier Gerson Heiland

Farmaceut Martin Shkreli zou het album voor 'miljoenen' dollars hebben gekocht. En deze gouden deal is mede mogelijk gemaakt door de Haagse barbier Gerson Heiland. FunX-dj Nordin sprak met hem over de manier waarop het tot stand kwam.

Duidelijkheid na vrijlating

Gerson is als projectadviseur en investeerder betrokken geweest bij de verkoop van het album. Hij weet echter ook niet waar het album nu is: "Sommigen zeggen dat de FBI het heeft, anderen zeggen dat Martin Shkreli het gekocht heeft. Ik denk dat het zich nog gaat uitrollen. Ik denk dat het duidelijker wordt als meneer Shkreli wordt vrijgelaten."

Meest gehate man

Martin Shkreli wordt door sommigen de meest gehate man van de Verenigde Staten genoemd, omdat hij een paar jaar geleden de prijs van een aidsmedicijn van 13,50 dollar naar 750 dollar per pil verhoogde. Hij heeft die beslissing uiteindelijk teruggedraaid, nadat aidspatiënten in ernstige financiële problemen kwamen. Hij zit momenteel in de gevangenis, omdat hij investeerders van zijn oude bedrijf zou hebben opgelicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie