FunX Den Haag

Dodelijk slachtoffer bij schietpartij aan de Wenckebachstraat in Den Haag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dodelijk slachtoffer bij schietpartij aan de Wenckebachstraat in Den Haag

Bij een schietpartij aan de Wenckebachstraat in Den Haag is vannacht een dodelijk slachtoffer gevallen. Het zou gaan om een man uit Rotterdam. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed aan zijn verwondingen.

Schietpartij

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van de schietpartij. Toen zij eenmaal ter plaatse kwamen, was het slachtoffer al niet meer te redden en was de dader nergens meer te bekennen. De Wenckebachstraat en de Noordpolderkade zijn een korte tijd afgezet vanwege het schietincident. Ook de Koninklijke Marechaussee was aanwezig in verband met het onderzoek.

Volgens de politie is er zaterdagochtend nog steeds niemand aangehouden voor het schietincident. De politie laat weten dat zij nog onderzoek doen in de buurt. Over de toedracht is verder nog weinig bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Polshoogte

Omroep West schrijft dat het erg druk was op straat na de fatale schietpartij. Veel buren kwamen polshoogte nemen. Een buurtbewoner liet weten niets te hebben gezien van de schietpartij. "Maar ik ben wel enorm geschrokken. Je zou hier maar lopen met je kinderen en dan geraakt worden door een verdwaalde kogel. Daar moet je toch niet aan denken."

Veel handhaving

Volgens verschillende omstanders waren de hele avond al handhavers aan het controleren. Dat gebeurt wel vaker, want het gaat om een vrij drukke plek met een speeltuin in de buurt waar wel eens mensen rondhangen. Het slachtoffer zat volgens omstanders niet in de speeltuin, maar in een auto die geparkeerd stond. Een motor met een buitenlands kenteken zou zijn langsgereden en de motorrijder zou vervolgens gericht geschoten hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie