Naar homepage
FunX Den Haag

Haagse strandtenten mogelijk zes maanden op slot

  1. Newschevron right
  2. Haagse strandtenten mogelijk zes maanden op slot
"Er is een handelaar met 26 pillen aangehouden", vertelde Barend van Beek in Sound of the City. De eigenaar van Whoosah moet zijn strandtent mogelijk zes maanden dichtgooien door de vondst van deze XTC-pillen. Daarnaast is strandtent De Karavaan aan het Zwarte Pad ook dicht. Hiermee wil de gemeente een statement maken dat dit echt niet kan.Bij een undercover-actie van de politie zagen agenten mensen blowen en poppers gebruiken. Barend heeft zelfs zijn personeel moeten ontslaan. De eigenaar spreekt over een onbeheersbare situatie. Zo is er onlangs een dealer met pillen opgepakt, die de volgende dag weer op vrije voeten was. Hij heeft de politie verzocht een foto van de opgepakte dealers te sturen, zodat men extra alert kan zijn. Helaas is dat nog niet gedaan.

Reporter Vinny was naar het Zwarte Pad om de sfeer te peilen. Ze was bij Beachclub Indigo, een paviljoen tussen de twee gesloten tenten in.Wat vindt de politiek?
En wat vindt de politiek? VVD-Fractievoorzitter Martin Wörsdörfer vindt de zware maatregel terecht en stelt dat er in het vervolg intensiever moet worden samengewerkt tussen gemeente, horeca en politie.Ster advertentie
Ster advertentie