FunX Den Haag

Van Doorn hoopt dat z'n kids moslim worden

  1. Newschevron right
  2. Van Doorn hoopt dat z'n kids moslim worden
Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn schoof maandagmiddag aan bij Sound of The City Den Haag. Nog niet zo lang geleden was hij nog lid van de PVV, de partij die het niet zo heeft op de Islam. Inmiddels heeft hij de partij van Geert Wilders verlaten en is hij zelfs bekeerd tot de islam. En onlangs maakte Van Doorn bekend een nieuwe islamitische partij te willen oprichten. Reden genoeg dus voor Aashna om de politicus uit te nodigen in de studio.

Reactie familie & vrienden
Sinds Arnoud moslim is, is hij een paar vrienden kwijt geraakt. "Je raakt wat mensen kwijt aan vrienden, je krijgt wat mensen ervoor terug. Dat zijn soms hele pijnlijke processen. Soms is het ook weer juist heel mooi. Ik heb allerlei nieuwe mensen leren kennen, die van mij van heel veel toegevoegde waarde zijn in mijn leven," aldus de politicus. Zijn familieleden hebben het inmiddels wel geaccepteerd. Hij heeft veel gesprekken met ze gehad. Voor sommigen kwam het als schok omdat ze niet op de hoogte waren van het proces. Van Doorn had namelijk alleen zijn moeder en vriendin vanaf het begin erbij betrokken.

Arnoud's vriendin is zelf christen en hoeft van hem geen moslim te worden. Zijn drie pleegkinderen van 10, 16 en 22 jaar hebben allemaal de vrije keuze. Hij hoopt desondanks wel dat ze moslim worden. Zijn jongste kind, die van Marokkaanse afkomst is, is wel al een keer meegegaan naar de moskee. Ook zijn ook zijn 16-jarig kind en zijn moeder zijn een keer mee geweest.

Nieuwe partij
Van Doorn heeft nog geen naam voor zijn nieuwe partij. De partijleden zijn er namelijk nog niet helemaal uit, aldus de politicus. Wat hij wel weet is dat zijn de partij niet alleen maar islamitisch is: "Het is een partij die voor iedereen is, iedereen is welkom. Het is wel een partij op basis van islamitische normen en waarden". Hiermee wil hij voorkomen dat er verzuiling gaat plaatsvinden en dat ze zich als groep apart gaan zetten.

Ze willen bovendien vooral jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar bereiken. De politicus vindt dat de 1,7 miljoen moslims in Nederland niet worden vertegenwoordigd in de Tweede Kamer en daar moet verandering in worden gebracht. Zo ondervinden veel islamitische jongeren problemen bij het solliciteren naar een baan of stageplek. Het is bovendien deze groep mensen die hem benaderd heeft om met deze fractie aan de slag te gaan. Volgens van Doorn zitten er ook bekende mensen in de groep. De namen worden binnenkort bekend gemaakt.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F111974643"></iframe>
{/source}

{source}
<iframe width="550" height="325" src="//www.youtube.com/embed/g_VzDzxbLTw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie