FunX Den Haag

15-jarige kampioene thaiboksen vroeger rebels

  1. Newschevron right
  2. 15-jarige kampioene thaiboksen vroeger rebels
De 15-jarige Naomi 'Pygmee' Muller is onlangs Nederlands kampioene thaiboksen geworden. Het leven van Naomi ging niet altijd over rozen. Op haar tiende ging ze het verkeerde pad op. Ze ging met de verkeerde vrienden om en begon met stelen, roken en op haar 12/13de met blowen. Ze had vaak ruzie met haar ouders en liep ook weg van huis. "Ik had overal schijt aan, ik dacht bij mezelf; f*ck de wereld," aldus Naomi.

Hulp
Haar vader en moeder zagen het op een gegeven moment niet meer zitten waardoor ze de hulp hadden ingeschakeld van De Jutters. Hier worden kinderen en jong volwassenen tot en met 21 jaar opgevangen die problemen thuis of op school hebben.

Twee jaar geleden kreeg Naomi de keuze om uit huis te gaan of haar gedrag te veranderen. "Toen dacht ik bij mezelf; Naomi waar ben je nou mee bezig. Ik kan nu m'n kans verspillen of ik draai nu die knop om," verklaarde ze tijdens Sound of The City Den Haag. Bij De Jutters kreeg Muller de kans om rustig alles op een rijtje te zetten. Sindsdien heeft ze weer een goede band met haar ouders.

Discipline
Naomi heeft bij het kickboksen ook veel agressie kwijt kunnen raken. Ze traint maar liefst zes keer per week en gaat daarnaast nog naar school en ze heeft bovendien een bijbaantje. Muller heeft haar talent voor thaiboksen nog nooit in het dagelijks leven misbruikt. Ondanks dat mensen haar wel eens eerder uit de tent hebben proberen te lokken, is ze nog nooit buiten de ring een gevecht aangegaan. Ze raadt andere meiden aan om ook een keer thaiboksen uit te proberen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88996350"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie