FunX Den Haag

Mula B openhartig over opgroeien in de Schilderswijk in Meesterplusser Docu

  1. Newschevron right
  2. Mula B openhartig over opgroeien in de Schilderswijk in Meesterplusser Docu

"Niks ging makkelijk in mijn leven. Alles wat ik heb, daar heb ik voor moeten vechten." In de documentaire Meesterplusser: Mula B & De schilderswijk laat Mula B zien hoe het was om op te groeien in de Haagse achterstandswijk. In vier hoofdstukken neemt de rapper je mee in hoe hij zijn succes heeft weten te bereiken. De docu is gemaakt door Thijs Molenberg & Nascimento.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik hoor de straat nog roepen, maar ik probeer 'm te negeren."

Drugs

In het eerste deel vertelt Mula over zijn jonge jaren. Hij woonde vlakbij een hoerenstraat en moest dagelijks langs de prostituees en junkies lopen om naar school te gaan. Daardoor heeft hij iets heel belangrijks meegekregen, namelijk dat hij nooit een junkie wilde zijn.

"Ik heb niets tegen die mensen, maar ik zag het als een eindhalte. Dit is hoe het is als je echt naar de tyfus bent."

Kameleon

Mula had het moeilijk op school. Hij was een dagdromer, kon zijn focus moeilijk bij de les houden. Ook noemt hij zichzelf in zijn middelbare schooltijd een kameleon: "Ik was rustig en stil, maar ondertussen deed ik gekke dingen." Mula vocht veel en begon later ook dieper in de criminaliteit te raken. Als hij tijdens de pauzes wegliep van school, ging er altijd door zijn hoofd dat het de laatste keer kon zijn dat hij daar liep. Hij was altijd bang om opgepakt te worden.

"Ik heb echt geluk gehad in mijn leven, echt heel veel geluk. Soms denk ik zelfs: teveel geluk. Alsof het moest gebeuren dat ik dit pad zou bewandelen."

Fuck it

Toen hij na een mislukte HBO-studie in Amsterdam en Den Haag ook nog een weggestuurd werd van Inholland, verloor hij zijn vertrouwen in de toekomst. Dat was het moment dat hij dacht: "Fuck it, ik ga gewoon hosselen. Hicham jij wordt gewoon fulltime crimineel. Dit is jouw leven." In de volgende delen zal hij daar meer over vertellen.

Ster advertentie
Ster advertentie