FunX Den Haag

UPDATE: 'Ware aanleiding voor rumoer in Schilderswijk'

  1. Newschevron right
  2. UPDATE: 'Ware aanleiding voor rumoer in Schilderswijk'
Zaterdagmiddag kon je op de website van de NOS, PowNed, Nu.nl en Omroep West lezen dat de politie op de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk werd belaagd door een grote groep mensen. Daarbij werd blijkbaar ook een jongen van 14 gearresteerd die de agenten hinderde.

Donderdag dook een nieuwe video op van Kevin P. Roberson voor Voorbeeld-Allochtoon.nl. Daarin is goed te zien dat één of meerdere agenten de omstanders, waaronder de vader wiens zoon in een headlock op de grond ligt, met hun wapenstok slaan. De eigenaar van de supermarkt, krijgt er ook een paar keer van langs met de wapenstok.



Ware aanleiding

Dinsdag dook een video met beelden van de beveiligingscamera op waarop te zien is dat agenten een jongen op een fiets hardhandig aanpakken. Daarna vormt zich een boze menigte om de vier agenten. Volgens uploader Mohammed Ghay is dit de ware aanleiding voor de ongeregelheden op de Hoefkade.



Vleesbijl

Omroep West opent het bericht met "Tomaten en eieren vlogen door de lucht en een man met een vleesbijl bedreigde agenten." Volgens de lokale omroep was de politie kort daarvoor gealarmeerd, omdat in een supermarkt een man zijn kind mishandelde.

Ster advertentie
Ster advertentie