FunX Den Haag

GeenStijl reageert op fragment Sound Of The City

  1. Newschevron right
  2. GeenStijl reageert op fragment Sound Of The City
Het hoofd van de onthoofde Amerikaanse journalist James Foley overplakken met dat van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, dat was onlangs de 'stijl' van GeenStijl. Aashna belde naar aanleiding hiervan met advocate Samantha Oey. Zij vertelde in hoeverre dit nog vrijheid van meningsuiting te noemen is. Dat is namelijk waar de website zich op beroept.

GeenStijl hoorde het interview van SOTC en schreef een artikel waarin advocaat Oey niet wordt gespaard. Er staat onder andere: “Duik jij nog maar eens eventjes het wetboek in, Samant, voordat je domme dingen over zelfverzonnen grenzen rondom ons grondrecht van vrijheid van meningsuiting gaat lopen brullen op de radio.” Overigens noemde Oey burgemeester Van Aartsen steevast 'minister'.

"Als politicus moet je tegen een stootje kunnen"
Aashna sprak vanmiddag met de schrijver van het beruchte stuk: Johnny Quid. "Het is lachwekkend dat een advocaat pleit voor het inperken van vrijheid van meningsuiting als dat mensen zou kwetsen. Dat klopt gewoon niet. Nederland is een vrij land, je mag zeggen wat je wilt, ook als je dan iemand kwetst.” Johnny vindt verder dat je als politicus tegen een stootje moet kunnen. "Anders moet je niet de politiek in gaan.”

Hij is benieuwd wat het Openbaar Ministerie gaat besluiten. “We moesten lachen, we hadden niet verwacht dat het OM de photoshop van een satirische nieuwssite zo serieus zou nemen." Samantha Oey hoeft hem in ieder geval niet bij te staan als advocaat.Beluister hier het interview met advocate Samantha Oey.Ster advertentie
Ster advertentie