FunX Den Haag

Mohammed (10): "Ik dacht dat Marokkanen niks konden worden"

  1. Newschevron right
  2. Mohammed (10): "Ik dacht dat Marokkanen niks konden worden"

De tienjarige Mohammed Mkadmi uit Leiden wil journalist worden. Maar hij heeft het idee dat zijn Marokkaanse achtergrond hem daarin zal belemmeren. Daarom is hij een project gestart waarbij hij succesvolle Marokkaanse Nederlanders als de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en NOS-journalist Mustafa Marghadi interviewt voor tips & tricks om dichter bij zijn doel te komen.

Mohammed ziet zijn achtergrond niet zonder reden als blokkade voor wat hij wil bereiken. "Ik dacht dat Marokkanen niks konden worden, omdat heel veel in de media wordt uitgesproken dat Marokkanen criminelen worden." Zo vertelde hij aan Omroep West-mediapartner Unity FM.

EIGEN KANSEN CREËREN

"Kun je ook cameraman worden als je Marokkaans bent, dan?" Dat is de vraag die Mohammed stelde aan Nathalie Lecina. Zij werkt bij Studio Moio, een mediabedrijf uit Leiden waar het jongetje binnenliep. Hij stelde die opmerkelijke vraag nadat hij een Marokkaanse cameraman zag op de werkvloer.

Momenteel helpt Nathalie de jonge Leidenaar bij zijn project. Hij heeft nog wat interviews te gaan. Maar als dat eenmaal gebeurd is, wordt er een documentaire van gemaakt. Nog mooier: het wordt waarschijnlijk ook gebruikt als een voorlichtingsfilm op verschillende scholen!

Mo roept succesvolle Marokkanen op!

Mo wil nog veel meer Marokkanen interviewen. Daarmee doelt hij niet alleen op de mensen die in de media werken. "Mag ik jullie a.u.b. interviewen, want ik wil niet alleen de mensen die op tv komen, maar ook Marokkanen die iets zijn geworden in hun leven." Wil je hem graag hierbij helpen, dan kan je mailen naar info@studiomoio.nl


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23. En meld je aan voor onze updates!

Ster advertentie
Ster advertentie