FunX Den Haag

Khoulani wil shisha lounges aanpakken

  1. Newschevron right
  2. Khoulani wil shisha lounges aanpakken
Abdoe Khoulani maakt zich zorgen om de negatieve ontwikkelingen die bij Haagse shisha lounges plaatsvinden. Zo wordt er volgens de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid in verschillende gevallen illegaal alcohol geschonken aan minderjarigen, in drugs gehandeld en is er soms ook sprake van prostitutie. Daarnaast is het gebruik van shisha volgens onderzoek veel schadelijker dan het roken van een sigaret.

Khoulani probeert dit probleem al sinds 2011 aan te pakken. Hij richt zich daarbij voornamelijk op de gezondheid van jongeren. Ondanks dat de PVV en Islaam Democraten niet achter zijn plannen staan, heeft Abdoe wel voorstanders van zijn ideeën: "Ik heb gemerkt bij de afgelopen raadsvergadering dat met name de meerderheid van de Haagse gemeenteraad het met mijn moties eens was. De burgemeester treedt ook met regelmaat op tegen deze shisha lounges. Hij heeft daar de bevoegdheden voor. Geloof het of niet, sluiting kan wel degelijk als er wat aan de hand is."

FunX-reporter Malika sprak naast de fractievoorzitter ook met een liefhebber van deze lounges. Beluister in het onderstaande interview of hij zich kon vinden in de plannen van Khoulani.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67528627&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie