FunX Den Haag

Marco Tola schopte het van afwasser tot populaire kok op Instagram

foto: youtube/omroepwest
  1. Newschevron right
  2. Marco Tola schopte het van afwasser tot populaire kok op Instagram

Marco Tola vertrok achttien jaar geleden uit Sardinië naar Nederland om in het restaurant van zijn familieleden te gaan werken. Hij begon als afwasser en is toen salades en voorafjes gaan maken. Daarna is de man uit Cagliari nooit meer gestopt met koken en kok geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Insta-kok

Het meest opvallende aan het verhaal van de 40-jarige Marco is dat hij nog nooit een koksopleiding heeft gevolgd. Hij heeft zichzelf alles aangeleerd uit boeken en natuurlijk door ervaring in de keuken op te doen. Inmiddels stopt hij al zijn creativiteit in creaties die je ook kunt terugzien op Instagram, waar hij bijna 139.000 volgers heeft. Hij steekt er veel tijd in en ziet het ook als een soort challenge: "Voor mij is het een uitdaging om nieuwe content te maken. Dat is het coole aan Instagram."

Eigen restaurant

Door zijn succes op Insta is Marco Tola inmiddels door meerdere grote platforms benaderd. Chef-koks zoals Felix Lo Basso en Gregoire Berger zijn erg te spreken over de Hagenaar. Het enige dat nog ontbreekt is zijn eigen restaurant: "Ergens in mijn achterhoofd heb ik de droom om een klein restaurant te openen waar al mijn food art verkrijgbaar is", aldus Marco.

Ster advertentie
Ster advertentie