DiXte 1000

Siggy & D1ns: "We begonnen op een zolderkamertje en zijn nu getekend door Top Notch"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Siggy & D1ns: "We begonnen op een zolderkamertje en zijn nu getekend door Top Notch"

Siggy & D1ns brachten dit jaar hun tunes Rondjes en Familie uit en gaven daarmee een duidelijk signaal af: er komen nieuwe, grote spelers aan in de Nederlandse hiphopscene. Het rapduo staat dit jaar voor het eerst in de FunX DiXte 1000 met het nummer All Eyes On Me. Daarom nodigde Fernando de boys uit in Start om hen wat beter te leren kennen.

Siggy & D1ns: ''Wij zijn zo anders dat wij elkaar goed aanvullen'

Niet meteen enthousiast

Wat velen misschien niet weten, is dat Siggy en D1ns way back gaan. D1ns verhuisde op zijn tweede naar Zandvoort en kwam destijds naast Siggy te wonen. De twee zijn nog altijd buurjongens van elkaar en beschouwen elkaar als familie.

Het idee om samen muziek te maken, ontstond door D1ns. "Hij kwam ineens met het idee om een pokoe te maken", vertelt Siggy. Van dat idee werd Siggy in eerste instantie echter niet heel enthousiast. "Siggy zei van: 'Broer, ik ben geen rapper'", herinnert D1ns zich. Siggy: "Ik dacht van: laat me met rust man. Laat me gewoon even chillen en voetballen op het pleintje."

Vuur aangewakkerd

D1ns was niet van plan om een of andere superster te worden. "Ik zei gewoon van: 'Het is hard als we een keer een tune van onszelf in de auto kunnen luisteren.'" Uiteindelijk wist D1ns zijn beste vriend over te halen en maakten ze een tune in de studio van een gezamenlijke vriend. "Dat heeft een beetje het vuur aangewakkerd. Toen hebben we geïnvesteerd in een eigen studio op een zolderkamertje. Daar waren we elke dag om tunes te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top Notch

In 2020 bracht het rapduo onder eigen beheer de tunes Field en Gestift uit. Sinds dit jaar zijn Siggy en D1ns hard op weg om supersterren te worden. Zo zetten ze begin dit jaar een handtekening onder een Top Notch-platencontract en staan ze voor het eerst in de DiXte 1000 met de tune All Eyes On Me.

Na het releasen van hun eerste tracks onder Top Notch dit jaar merken Siggy en D1ns dat er veel veranderd is, vooral qua bekendheid. "Het is wennen. Eerst word je niet herkend en ben je gewoon een jongen uit de buurt. Nu lopen mensen achter ons aan, stellen ze ons vragen en spreken ze ons aan op onze tunes", vertelt D1ns. De boys voelen veel support vanuit hun omgeving. "We komen uit Zandvoort. Iedereen waardeert wat we doen en we krijgen iedere dag van mensen te horen dat ze trots zijn. Dat is wel crazy."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EP en remix

En ding is zeker: het gaat lekker met het rapduo en er komt nog heel veel moois aan. Zo verklappen ze: "Er staat een EP op de planning en er komt ook een remix van 'Rondjes' aan. We mogen nog geen namen noemen van de mensen die op de remix staan, maar hij komt er heel snel aan."

Ster advertentie
Ster advertentie