Entertainment

Beyoncé treedt mogelijk op bij de Oscars met 'King Richard'-track

foto: Instagram @beyonce
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé treedt mogelijk op bij de Oscars met 'King Richard'-track

Dit weekend worden de Oscars uitgereikt en volgens de laatste geruchten belooft het een spectaculaire show te worden. De organisatie zou er namelijk alles aan doen om Beyoncé te laten optreden met haar nummer Be Alive. Dat schreef ze voor de genomineerde film King Richard, die het waargebeurde verhaal vertelt over de vader van Serena en Venus Williams. Dat meldt Variety.

Vanaf de tennisbaan in Compton

Beyoncé is dit jaar voor het eerst genomineerd voor een Oscar. Met Be Alive maakt ze kans op het beeldje voor Best Original Song. Het plan is om haar dat nummer via een satellietverbinding te laten performen vanaf een tennisbaan in Compton, Californië. Dat is waar King Richard zich voornamelijk afspeelt en waar hoofdpersoon Richard Williams (gespeeld door Will Smith) zijn dochters traint tot de twee wereldberoemde atleten die ze vandaag de dag zijn.

Het idee zou zijn om Will Smith samen met Beyoncé op de tennisbaan te laten verschijnen, om hem vervolgens precies op tijd in Hollywood te laten opduiken voor de aankondiging van de Beste Acteur-categorie, waarvoor hij is genomineerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor de vierde keer?

De geruchten zijn niet bevestigd door Beyoncés team, mensen van de Academy Awards of de gemeente Compton. Beyoncé staat bekend om haar geheimzinnige plannen en volgens bronnen van Variety zou het zomaar kunnen dat ze het hele plan laat schieten wanneer blijkt dat er iets is uitgelekt.

Beyoncé trad al eens eerder op bij de Oscaruitreiking. Zo zong ze in 2005 meerdere genomineerde nummers uit de Best Song-categorie, die in tegenstelling tot dit jaar niet van haarzelf waren. In 2007 trad ze samen met Jennifer Hudson en Anika Noni Rose op met een medley uit Dreamgirls en in 2009 zong ze met Hugh Jackman een paar musicalhits.

No Time To Die

Een optreden dat al wel is bevestigd voor aanstaande zondag, is dat van Billie Eilish. Zij zal met haar broer Finneas het genomineerde nummer No Time To Die zingen, uit de gelijknamige James Bond-film. Ook zij zijn voor het eerst genomineerd voor een Oscar.

Ster advertentie
Ster advertentie