Entertainment

21 Savage voelt zich paranoia: "Ik ben 24/7 bezig met wat er zou kunnen gebeuren"

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. 21 Savage voelt zich paranoia: "Ik ben 24/7 bezig met wat er zou kunnen gebeuren"

In de Off The Record-podcast vertelt 21 Savage in gesprek met DJ Akademiks over zijn angsten. De rapper vertelt over gebeurtenissen die zijn leven hebben veranderd en legt uit waarom hij bang is voor 'iedereen'.

'Bange mensen blijven leven'

Waar veel rappers zich groot voordoen, steekt 21 Savage zijn angsten niet onder stoelen of banken. "Ik ben bang voor iedereen, man. Ik ben geen f*cking Rambo." Volgens de rapper is het goed om bang te zijn. "Ik heb angsten en ik ben er trots op. Bange mensen blijven in leven. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Life changing moments

Om zijn verhaal te verduidelijken, refereert 21 naar een aantal incidenten die zijn leven hebben veranderd. "Bro, ik kan niet zomaar meer overal zijn. Ik ben neergeschoten. Ik heb zelfs mijn vriend op mijn verjaardag zien sterven in mijn auto." De rapper gaat dieper in op het verliezen van zijn mattie. "Het was niet zo dat we op de block stonden en er een 'drive-by' was. Ik heb het hierover: hij zat achter het stuur, ik zat naast hem in de passagiersstoel. Van zo dichtbij heb ik het moeten meemaken, man."

Door zijn verhaal te delen, hoopt 21 dat mensen begrijpen waar zijn angsten vandaan komen. "Ik weet gewoon dat het heel snel verkeerd kan aflopen, snap je wat ik bedoel? Het kan ineens heel gemeen worden."

Paranoia

De rapper probeert zijn wantrouwen in te zetten om zichzelf te behoeden voor verkeerde keuzes, al wordt hij er zelf soms ook gek van. "Het is alsof ik paranoia ben. Ik ben 24/7 bezig met wat er zou kunnen gebeuren. Ik heb bijvoorbeeld constant het gevoel dat iemand me volgt, dus ik rijd altijd een aantal rondjes om mijn block voordat ik mijn huis binnen ga."

Hulp nodig?

Heb je last van angsten, depressieve gevoelens of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Je kan hiervoor naar je huisarts of je kan contact opnemen met MIND Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie